Βουβή κωμωδία στο θέατρο "Απόλλων"

"Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ"

Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
  • Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2017 - 12:15

Η ομάδα Art Vouveau και το περιοδικό Serious, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, παρουσιάζουν στο Θέατρο Απόλλων, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00, μια βουβή κωμωδία με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ».

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο βασισμένο στο ομότιτλο ινδικό λαϊκό παραμύθι, που σημειώνει για τρίτη χρονιά επιτυχία στην Αθήνα. Πέντε ηθοποιοί κι ένας πιανίστας αφηγούνται επί σκηνής το παραμύθι χωρίς τη χρήση λόγου. Δράση, διαρκής κίνηση και πολύ χιούμορ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της παράστασης

Σε μια μακρινή πολιτεία η ζωή κυλά ήρεμη μέχρι την ημέρα που ανακοινώνεται μια εξωφρενική βασιλική διαταγή: «Όλοι υποχρεωτικά θα περπατούν με δεκανίκια». Και έτσι γίνεται. Ο καιρός περνάει και πλέον στην πολιτεία αυτή κάθε βήμα συνοδεύεται από τον μεταλλικό ήχο που κάνει το δεκανίκι, καθώς στηρίζει τα αδύναμα πόδια των υπάκουων ανθρώπων. Μια μέρα, όμως, ο βασιλιάς πεθαίνει και μια απρόσμενη επίσκεψη δίνει στους πολίτες μία και μοναδική ευκαιρία να θυμηθούν όσα με τη βία έχουν ξεχάσει.

Η Ομάδα Art Vouveau εργάζεται με άξονα τις τεχνικές αφήγησης του αμερικάνικου βωβού κινηματογράφου.

Τιμή εισιτηρίου: 10 & 8 ευρώ - Παραστάσεις μόνο για τα σχολεία: 25 και 26 Ιανουαρίου 2017 πρωί / είσοδος 6€ ευρώ