Θεατρικός επίλογος

“Αυλαία” έριξε χθες η 25η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Σύρο, στο πλαίσιο της οποίας 28 θεατρικές παραστάσεις του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού, εισπράττοντας το θερμότερο χειροκρότημά του.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη εβδομάδα του θεσμού, κατά την οποία παρουσιάστηκε πλήθος αξιόλογων θεατρικών έργων, όπως “Οι ηλίθιοι” του Νηλ Σάιμον (Ικαρία), το “Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” του Ευγένιου Ο' Νηλ (Σάμος), ο “Πλούτος” του Αριστοφάνη (Χίος), “Το έκτο πάτωμα” του Αλφρέντ Ζαρύ (Λέσβος), “Η Αυλή των Θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπενέλη (Βροντάδο Χίου) και “Φωνάζει ο ο κλέφτης” του Δημητρίου Ψαθά (Άνδρος).

Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία μοναδική συναυλία της Ορχήστρας των Κυκλάδων με “Μουσική & τραγούδια για το θέατρο και τον κινηματογράφο”, τη μουσικοποιητική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου “Κ.Π. Καβάφης: Απ' έξω και τραγουδιστά”, καθώς την ταινία “Αχ τι θυμήθηκα τώρα... η Κυβέλη, ο Βικέλας και η Σύρος”.

Ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια απέσπασε ο μονόλογος “Παπάγια Μάντολες” του Αντώνη Κρύσιλα με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη, ο οποίος μετά από απαίτηση του κοινού ενδέχεται να επαναληφθεί στο μέλλον για τους θεατρόφιλους της Σύρου.

Τέλος, τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι ερασιτεχνικοί θίασοι της Σύρου, τόσο για την ποιότητα των παραστάσεών τους, όσο και για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση.

Ετικέτες: