Ο ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» στην 27η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Από τα δίχτυα της Ωραίας και Μοιραίας «Ελένης» του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου «Απόλλων», δεν κατάφερε να ξεφύγει και η Πάτμος, στο πλαίσιο της 27ης Συνάντησης των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στο νησί της Αποκαλύψεως.

Η επιτυχημένη παράσταση σε σκηνοθεσία του έμπειρου Γιώργου Πάχου απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού το περασμένο Σάββατο, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΚΑΛΑ.

Η Συνάντηση στηρίζεται οικονομικά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, το Δήμο Πάτμου, το Πνευματικό Κέντρο του νησιού, καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τα 26 θεατρικά σχήματα, που συμμετέχουν στο σπουδαίο αυτό πνευματικό συναπάντημα, καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος, σημειώνοντας πως ο πολιτισμός οφείλει να βγει δυναμικά μπροστά, ενωτικά και δημιουργικά, για να θυμίζει σε όλους ότι μόνο με την πνευματική ανάπτυξη μπορεί να δημιουργηθεί η υπέρβαση τόσο σε ατομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Στέλιος Μπρίγγος: «Η πνευματική σημασία του θεάτρου είναι αναμφίβολη»

«Δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική έκφραση. Είναι ο βηματισμός μιας κοινωνίας προς τα μπρος ή η στασιμότητα που φανερώνει την πολιτισμική φτώχεια. Σήμερα εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τα πνευματικά ζητήματα της κοινωνίας έχουν γίνει εμφανή και πολλά εκδηλώνονται έντονα. Σήμερα, που η επιθετικότητα, η μισαλλοδοξία και ο θυμός μεταξύ των ανθρώπων είναι διαδεδομένα φαινόμενα (σε όλες τις χώρες της Ευρώπης), το να βρεθεί πνευματική λύση σε αυτά τα προβλήματα, αποτελεί ζωτική ανάγκη και το θέατρο ως ένα μέσο γνωριμίας και επικοινωνίας με το πλατύ κοινό, μπορεί να προτείνει λύσεις ή τουλάχιστον να μας επιτρέψει να αντιληφθούμε το εύρος τους. Η πνευματική σημασία του θεάτρου, λοιπόν, ως τρόπος έκφρασης και ζύμωσης των κοινωνικών και ατομικών ζητημάτων είναι αναμφίβολη» τόνισε ο κ. Μπρίγγος, ευχόμενος σε όλες τις θεατρικές ομάδες «καλή επιτυχία».

Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας Πάρου με τους «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα - Παπαθανασίου, ο «Αρχίλοχος» Πάρου με το σατιρικό «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και ο ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» με το επιτυχημένο «Ποια Ελένη» είναι οι τέσσερις πρώτοι ερασιτεχνικοί θίασοι των Κυκλάδων, που παρουσίασαν τη δουλειά τους στην 27η Συνάντηση στην Πάτμο.

Ακολουθούν ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «Ο Σουρής» με τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ» του Χόρντι Γκαλθεράν, η Θεατρική Ομάδα της ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου είναι οι με την «Επίδειξη Μόδας» του Χάρολντ Πίντερ, ο Πολιτιστικός Όμιλος Γαλησσά Σύρου με το «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον και ο Νηρέας Πάρου με το «Amazing Thailand» του Λένου Χρηστίδη.