Απόκριες στην Τήνο

  • Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2013 - 09:05

Όσο κι αν το γενικότερο -μάλλον απογοητευτικό- κλίμα των ημερών δεν μας βοηθά να το συνειδητοποιήσουμε, παρόλα αυτά, οι απόκριες ήρθαν και οι Δήμοι των νησιών, προετοιμάζονται να προσφέρουν στους κατοίκους τους λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Από αύριο κιόλας ξεκινούν πυρετωδώς οι αποκριάτικες προετοιμασίες στο Δήμο Τήνου. Με τόπο συγκέντρωσης το Παλιό Δημαρχείο μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του νησιού θα ξεκινήσουν το μεσημέρι μια συλλογική προσπάθεια για την επιμέλεια της αποκριάτικης διακόσμησης της πόλης. Έτσι, όλα θα είναι απολύτως γιορτινά την ερχόμενη Τετάρτη 6/3 για την «επίσημη πρώτη» αποκριάτικη εκδήλωση με τίτλο «Στης παραμυθούς τις εκπλήξεις» για τα νήπια του νησιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Λυκείων. Τη σκυτάλη θα πάρει το πρωί του Σαββάτου 9/3 ο «Παιδικός Κρυμμένος Θησαυρός» στην Πλατεία Παντανάσσης και στις 10.30 την Κυριακή ο Πύργος θα φιλοξενήσει τα «Ζουζουνοκουκουγεροπαίχνιδα». Κι αν οι μεγάλοι ζηλέψουν τον κρυμμένο θησαυρό των μικρών, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, μιας και ο Δήμος προγραμματίζει και γι' αυτούς το δικό τους κρυμμένο θησαυρό στη 1 μ.μ. της Κυριακής 10/3 στην «Εξέδρα» της Πλατείας Παντανάσσης. Την Παρασκευή 15/3 έχει προγραμματιστεί το μεγάλο πάρτι των μικρών μασκαράδων στο Σχολείο των Λουτρών.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς την τιμητική της θα έχει η παραλία της Τήνου. Το Σάββατο 16/3 το πρόγραμμα έχει «Σταδιο-δρομίες Γέλιου» και την Κυριακή 17/3 στη 1.30 μ.μ. η αυλαία θα πέσει με την κεντρική καρναβαλίστικη παρέλαση. Τα «Κούλουμα» θα εορταστούν την Καθαρά Δευτέρα στην Αγία Τριάδα-Γύρλα.

Ακόμη, λοιπόν, κι αν οι καιροί αυτοί μας κάνουν να αισθανόμαστε «μουδιασμένοι» ή δύσθυμοι, λίγες στιγμές γέλιου και χαράς σίγουρα θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.