8η Τσιπουροβραδιά στην πηγή του Αγίου Αθανασίου

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

“Έξω ντέρτια και καημοί” αναφώνησαν κάτοικοι και επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, οι οποίοι για όγδοη συνεχόμενη χρονιά κατέκλυσαν την πηγή του Αγίου Αθανασίου για το καθιερωμένο ραντεβού τους με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Άνω Σύρου.

Αφουγκραζόμενος την ανάγκη του κόσμου για απόδραση από τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, ο Σύλλογος διοργάνωσε και φέτος την φημισμένη “Τσιπουροβραδιά” του, μία από τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

“Χιλιάδες κόσμου καταφθάνουν κάθε χρόνο σε αυτό το χώρο των εθίμων και των παραδόσεων, των ερώτων και του ρομαντισμού για να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο, αλλά και να γλεντήσουν. Έχοντας την ευλογία του Αγίου Αθανασίου διασκεδάζουν με τη ψυχή τους, ξεχνούν την κρίση και την επόμενη ημέρα, ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μπάμπης Κουλούρας, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και σε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης που συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίησή της.

Οι διοργανωτές προσέφεραν στον κόσμο άφθονο παγωμένο τσίπουρο, καθώς και 15 είδη μεζέδων, ντόπια παστελαριά και δροσερό γιαούρτι με μέλι. Το κέφι εκτόξευσε στα ύψη η ζωντανή ορχήστρα του Μέμη Ροσσολάτου, η οποία διασκέδασε το κοινό με πλούσιο ρεπερτόριο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου.