25η Γιορτή του κρασιού στο Γαλησσά

Ευφραίνει καρδίαν

“Πιάστε όλοι ένα ποτήρι και σηκώστε το ψηλά

μέσα από την καρδιά ένα εύγε στων ποτών το βασιλιά”.

Ο γνωστός πλέον σε όλους ύμνο του κρασιού που ευφραίνει τις καρδιές όσων το γεύονται έδωσε και φέτος το σήμα για να ξεκινήσει η 25η Γιορτή Κρασιού του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης “Ζωζεφίνα” με τη συμμετοχή 25 οίνων τοπικών παραγωγών, τα οποία διαγωνίστηκαν για να αναδειχθούν οι πέντε καλύτεροι της χρονιάς.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στον Αντώνη Πρίντεζη (Μπαράμπα), ενώ ακολούθησαν τα κρασιά των Βενέδικτου Ρούσσου, Ιωσήφ Φρέρη, Γιώργου Πρίντεζη (Μπαράμπας) και Γιώργου Αντωνίου. Το δώρο που απονεμήθηκε στο κορυφαίο κρασί για το 2014 ήταν ένα ανοξείδωτο βαρέλι 100 λίτρων. Το δεύτερο κρασί κέρδισε ένα παρόμοιο βαρέλι 50 μέτρων, το τρίτο ένα πλαστικό βαρέλι 100 λίτρων, το τέταρτο μία ψεκαστήρα 15 κιλών και το πέμπτο ένα ψαλίδι κλαδέματος.

Σημειώνεται ότι όλοι οι παραγωγοί παρέλαβαν από ένα αναμνηστικό γούρι, ενώ στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης μοιράστηκαν επετειακά χειροποίητα ημερολόγια της Γιορτής του κρασιού, που αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τοπικούς θεσμούς του νησιού.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν και φέτος ο Φρανσουά Βουτσίνος, ο οποίος διασκέδασε το κοινό με τις ξεκαρδιστικές ατάκες του και μοίρασε δώρα σε όλους. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά Γιάννης Βουτσίνος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης, ενώ υπογράμμισε ότι το 2014 θα είναι μία ακόμη καλή χρονιά για το σύλλογο, ο οποίος ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά με το “Αλίμονο στους νέους”, προετοιμάζει το κοινό της Σύρου για νέες θεατρικές συγκινήσεις. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η πολιτευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Πρίντεζη, Στέφανος Βακόνδιος και Αντώνης Κρητικός και η ηθοποιός Μίνα Χειμώνα.

Ετικέτες: