Με χαμόγελα επιτυχίας αποχαιρετούμε το "Συριανό Καρναβάλι 2015"

  • Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2015 - 14:42

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Συριανού Καρναβαλιού 2015. Η μεγάλη γιορτή της διασκέδασης και του απόλυτου ξεφαντώματος, διήρκησε πάνω από δύο εβδομάδες, προκαλώντας ένα αίσθημα ευθυμίας και ευφορίας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Μετά το 1ο Κυνήγι του Κρυμμένου Λουκουμιού, που ολοκληρώθηκε σε ένα πραγματικό κλίμα θετικής ενέργειας και διασκέδασης και έκανε ένα νησί άνω-κάτω, μέσω των δοκιμασιών που έπρεπε να ολοκληρώσουν οι συμμετέχοντες, η κορύφωση επήλθε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού. Συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου έγινε η παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων και η αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου των «Ζεϊμπεκιών» στα σοκάκια της Άνω Σύρου, ενώ την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στην Ερμούπολη.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι καρναβαλικές ομάδες, αποτελούμενες από μικρούς και μεγάλους που ξεπέρασαν τους 1400 σε αριθμό, διατήρησαν αμείωτο το κέφι τους, παρασέρνοντας το κοινό στους ξέφρενους ρυθμούς της μουσικής, μέχρι και τη στιγμή της απονομής των βραβείων στην πλατεία Μιαούλη που στέφθηκε με μία φαντασμαγορική ρήψη πυροτεχνημάτων.

Μεγάλος νικητής του καρναβαλιού αναδείχθηκε η ομάδα του Syros by Night με το θέμα «Σύνδεση με Κάιρο», στην οποία απονεμήθηκε και το ποσό των 1.000 ευρώ σε δωροεπιταγές, προσφορά της Α.Β. Βασιλόπουλος. Επιθυμία της νικήτριας ομάδας είναι το εν λόγω ποσό να διατεθεί σε φιλανθρωπικούς συλλόγους, ιδρύματα αλλά και σε αναγκεμένες οικογένειες του νησιού.

Αναλυτικότερα τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

  • 1ο Παιδικό Βραβείο: Ομάδα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικού Σχολείου Άγιος Γεώργιος με θέμα «100 χρόνια εκπαιδεύοντας δρακάκια»

  • 2ο Παιδικό Βραβείο: Ομάδα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με θέμα «Ιν-διανοούμενοι»

  • 3ο Παιδικό Βραβείο: Ομάδα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου με θέμα «Πετάμε ψηλά»

  • Βραβείο καλύτερης ομάδα του Συριανού Καρναβαλιού 2015: Ομάδα Syros by night με θέμα «Σύνδεση με Κάιρο»

  • Βραβείο καλύτερης παρουσίασης και στολής: Ομάδα Λουκουμάκι Συριανό με θέμα «Λουκουμάκι Συριανό»

  • Βραβείο πιο κεφάτης ομάδας: Ομάδα Εποχές με θέμα “Θα 'ρθω με υδροπλάνο στη ψάθα σου απάνω”

Η βροχή δεν κατάφερε να σταματήσει ούτε και τα παραδοσιακά “Κούλουμα”, που πραγματοποιήθηκαν με πανηγυρικά γλέντια στις εξοχές της Σύρου.

Τελευταία εκδήλωση του φετινού καρναβαλιού ήταν η αναβίωση του εθίμου της τελευταίας αποκριάς των Καθολικών και το κάψιμο του Καρνάβαλου, στην καρδιά της Άνω Σύρου την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το 2016 και σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε μαζί!