Ταξίδι γεύσεων στο νησί του Τσελεμεντέ με τη συμμετοχή Ολλανδικής αντιπροσωπείας

  • Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2015 - 12:37

Αντιπροσωπεία από την Ολλανδία θα συμμετάσχει στο φετινό Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», το οποίο οργανώνεται για 9η χρονιά στο νησί της Σίφνου στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός μήνας για να επισκεφτείτε το όμορφο Κυκλαδονήσι και το Φεστιβάλ προσφέρει όχι μόνον γαστριμαργικές απολαύσεις, αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσετε την κυκλαδίτικη μουσική, παραδοσιακούς χορούς από νησιά των Κυκλάδων και από φιλοξενούμενες -εκτός Κυκλάδων- ελληνικές περιοχές και φυσικά τη "ζεστή" σιφναίικη φιλοξενία.

Στην ολλανδική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο κ. Marco van den Bos, αρχιμάγειρος και διευθυντής της εταιρείας Luxurious Catering Exquisine, που έχει εργαστεί σε δύο Michelin 1 star εστιατόρια στην Ολλανδία, ο κ. Danny Vermue, που έχει εργαστεί σε εστιατόρια στην Ολλανδία, Γερμανία και Αγγλία, και η κυρία Anneloes Schaafsma, bilingual delegation coordinator (βιογραφικά σημειώματα των κυρίων Van Den Bos και Vermue είναι διαθέσιμα από το Φεστιβάλ).

Με τη συμμετοχή αυτή "ανοίγει" μια νέα σελίδα στην τόσο σημαντική για τις Κυκλάδες διοργάνωση, αφού η ολλανδική αντιπροσωπεία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ πέραν των ελληνικών, ενώ παράλληλα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την παραδοσιακή γαστρονομία, η δυνατότητα διεύρυνσης της φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σίφνου και βασίζεται στην αφιλοκερδή εθελοντική προσφορά ιδιωτών και επαγγελματιών που τους ευχαριστούμε θερμά. Ιδιαίτερα φέτος ευχαριστούμε την κα Denise Vergaelen, από το Βέλγιο και τον κ. Χρυσοβέργη Κρήτα, χάρη στις πολύμηνες φροντίδες των οποίων επιτεύχθηκε η συμμετοχή της ολλανδικής αντιπροσωπείας, καθώς και το Οικονομικό και Εμπορικό Τμήμα της Ολλανδικής Πρεσβείας για την ευγενή συμπαράστασή του.