Το Συριανό Καρναβάλι παρουσίασε τα Ζεϊμπέκια στο σπίτι τους

Η Άνω Σύρος έριξε και φέτος τη ζεϊμπεκιά της

Σπαρταριστά καλαμαράκια, πολύχρωμες καραμελίτσες, αλυσοδεμένα φαντάσματα, γενναίοι Σκωτσέζοι, Γερμανοί μ-πυρομανείς , Βραζιλιάνες χορεύτριες, λαγοί, κουκουβάγιες, αρκούδες, περπατημένοι φουρνάρηδες, γιατροί, δύτες, πριμαντόνες και χορευτές μπαλέτου ήταν μερικοί από τους χθεσινούς επισκέπτες του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, που για μία ακόμη χρονιά αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των ξέφρενων καρναβαλιστών του νησιού.

Κόκκινο άγγιξε και φέτος η διασκέδαση στα γραφικά σοκάκια της Άνω Σύρου, που πλημμύρισαν τόσο από τις πολυπληθείς ομάδες του Συριανού Καρναβαλιού, όσο και από τον κόσμο που έσπευσε στην ιστορική έδρα του νησιού για να παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση, αλλά και την αναβίωση του εθίμου των Ζεϊμπεκιών από το «Άρωμα Παράδοσης».

Μικροί και μεγάλοι έβαλαν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν το κοινό που βρέθηκε στην Άνω Σύρο για να πάρει μία πρώτη, αλλά χορταστική γεύση από τη φαντασμαγορική γιορτή που θα στηθεί αύριο το απόγευμα στους δρόμους της Ερμούπολης, με τη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων και την τελετή λήξης με τη βράβευση των νικητών στην πλατεία Μιαούλη.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Ναπολέων Βοναπάρτης (Γιώργος Ρούσσος) και η σύζυγός του Ζοζεφίνα (Μαριάννα Βακονδίου), οι οποίοι υποδέχτηκαν τις ομάδες στα σκαλάκια της Πιάτσας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την καρναβαλική διάθεση των μελών τους με τη θετική ενέργεια και τις πνευματώδεις ατάκες τους. Στο πλευρό τoyw και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού.

Την παρέλαση άνοιξαν οι χορευτικές ομάδες του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, οι οποίες θα χορέψουν σήμερα το πρωί στις 10:30, στο Θέατρο Απόλλων. Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και γνωστές φυσιογνωμίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ο Φραγκίσκος Βακόνδιος και ο Νικόλας Καίλης στην ομάδα «Το ‘χουμε κάψει τελείως» και η Χρηστιάννα Πάπιτση στην ομάδα των «Παρά Candy τρελών».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου των Ζεϊμπεκιών στην πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη, την οποία παρακολούθησε και φέτος πλήθος κόσμου. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα Ζεϊμπέκια θα εμφανιστούν και στην Ερμούπολη, προκειμένου να τα γνωρίσει, αλλά και να τα χειροκροτήσει ακόμη περισσότερος.

Η σημερινή παρέλαση ξεκινά στις 16:30 με σημείο εκκίνησης των ομάδων το ΙΚΑ Σύρου.