Ενετική – Λαϊκή βραδιά με τη συμμετοχή κατοίκων κι επισκεπτών στην παραλία του χωριού

Νησιώτικο ξεφάντωμα στη Βάρη

Ένα εντυπωσιακό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Κυριακής οι συμμετέχοντες στην Ενετική – Λαϊκή Νησιώτικη Βραδιά στην παραλία της Βάρης, από όπου και παρατήρησαν τα πλεούμενα σκάφη στον όρμο του χωριού να στολίζουν τη νύχτα με τα πολύχρωμα φώτα και τα καπνογόνα.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ κάτοικοι καθώς κι επισκέπτες της Σύρου μετέβησαν στο χωριό προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα ακόμη αυθεντικό λαϊκό γλέντι που πραγματοποιήθηκε με άφθονη μουσική αλλά και παραδοσιακούς χορούς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης “Σύρος – Πολιτισμός 2016”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η Πανάχραντος”, ο Αλιευτικός Όμιλος Βάρης “Η Φάμπρικα” και ο Δήμος προχώρησαν στη συνδιοργάνωση της καθιερωμένης γιορτής, η οποία διανθίστηκε με παραδοσιακές μουσικές και τραγούδια, προσκαλώντας τον κόσμο να χορέψει και να σιγοτραγουδήσει από κοινού με τους μουσικούς.

Γέμισε χρώματα ο όρμος της Βάρης

Ιδιαίτερο γεγονός όπως κάθε χρόνο, τα μικρά πλεούμενα σκάφη, τα οποία με τις βόλτες τους στη θαλάσσια περιοχή της Βάρης, μεταμόρφωσαν την παραλία σε έναν πολύχρωμο καμβά. Δεδομένων των έντονων καιρικών συνθηκών και του αέρα, πρέπει να αναφερθεί πως δεν πραγματοποιήθηκε ρίψη φωτοβολίδων ενώ σε επιφυλακή ήταν και όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, το οποίο βρισκόταν στο χωριό τις βραδινές ώρες.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ιωσήφ Σαργολόγος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην όμορφη νησιώτικη βραδιά, όσο και ο αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή της νησιώτικης εκδήλωσης, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της παράδοσης του χωριού.

Θα πρέπει να αναφερθεί, πως, μετά τις εντυπωσιακές εικόνες των πλεούμενων σκαφών ακολούθησε παρουσίαση χορών από το χορευτικό τμήμα της Βάρης, καθώς και από μέλη του ΚΑΠΗ του χωριού. Τέλος, με τη δική τους ξεχωριστή μουσική “πινελιά” άναψαν το κέφι και οι μουσικοί Γιάννης Ρούσσος και Μάρκος Βαρθαλίτης δίνοντας ρυθμό στο κέφι με γκάιντα και τύμπανο.

Ετικέτες: