Νησιώτικο ξεφάντωμα στην παραλία της Βάρης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η ενετική βραδιά στην παραλία της Βάρης, η οποία αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα, αλλά και ενδυνάμωσης των τοπικών επιχειρήσεων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης, ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Βάρης, ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών & Ταχυπλόων Σύρου, η Δημοτική Κοινότητα της Βάρης, οι επαγγελματίες του χωριού, ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν ένα γνήσιο νησιώτικο-λαϊκό γλέντι με το κέφι και τη διασκέδαση να έχουν τον πρώτο λόγο.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν την παραλία της Βάρης, όπου για τριάντα συνεχή χρόνια πραγματοποιείται ένα από τα πιο επιτυχημένα πανηγύρια του καλοκαιριού. Ο Βαγγέλης Σιγάλας, ο Αντώνης Βασσάλος, ο Γιώργος Πετρούδης και Γιώργος Αλαμπάνος “ταξίδεψαν” μουσικά το κοινό, ενώ την εκδήλωσε πλαισίωσαν μέλη του ΚΑΠΗ Βάρης και του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων στη Βάρη.

Φαντασμαγορικό θέαμα χρωμάτων και συναισθημάτων προσέφεραν και φέτος τα πλεούμενα σκάφη, που έκαναν βόλτες στον όρμο της Βάρης με πολύχρωμα φώτα και καπνογόνα.