Κοσμοσυρροή στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

2017 ευχές από τα παιδιά της Σύρου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή μικρών και μεγάλων στη σημερινή έναρξη των Χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νησιού, καθώς και παιδιά κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα των υπευθύνων και κατέκλυσαν την πλατεία Μιαούλη με το χαμόγελο, και τα δώρα τους αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Σύρος είναι μία μεγάλη οικογένεια που ξέρει να γιορτάζει και να εκφράζει έκδηλα τον ενθουσιασμό, την αγάπη και την αλληλεγγύη της.

Την εκδήλωση με τίτλο "Χριστούγεννα στη Σύρο στολίζοντας με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε είναι το σύνθημά μας" παρουσίασε και φέτος ο Γιώργος Ρούσσος.

Τη βραδιά άνοιξε η παιδική χορωδία της Ορχήστρας Κυκλάδων και αμέσως μετά ακολούθησε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού να δίνουν το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση.

Στη συνέχεια, ξετρύπωσαν από το Δημαρχιακό Μέγαρο δύο σκανταλιάρικα ξωτικά τα οποία προετοίμασαν το έδαφος για την άφιξη του "υπναρά" Αη-Βασίλη. Μαζί με τη σύζυγό του, ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων υποδέχτηκε τους φίλους του στο ισόγειο του Δημαρχείου, όπου τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και στη συνέχεια οι μαθητές του μουσικού εργαστηρίου "το τρεχαντηράκι της ελπίδας" σκόρπισαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στόλισαν τα δεντράκια τους που έκαναν πιο πράσινο και γιορτινό το αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου και άφησαν τα δωράκια τους που με αγάπη προσέφεραν για παιδιά του νησιού που τα έχουν ανάγκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στις μαθητικές κοινότητες από την Αντιδήμαρχο κ. Μενδρινού.