Τα ονόματα των Κυκλαδιτών που κατέθεσαν αίτηση για διοικητές και υποδιοικητές στις υγειονομικές μονάδες

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

87 αιτήσεις κατατέθηκαν για τις 30 θέσεις στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων

Μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν τελικά για το ΕΣΥ. Δεκάδες φακέλους με βιογραφικά έχουν παραλάβει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, ενώ εκατοντάδες είναι και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις απο ενδιαφερόμενους που θέλουν να γίνουν διοικητές νοσοκομείων.

Για τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων κατατέθηκαν συνολικά 87 αιτήσεις από υποψηφίους που κονταροχτυπιούνται για μία από τις 30 θέσεις διοικητών που αντιστοιχούν σε υγειονομικές μονάδες των νησιών και του Πειραιά.

Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν υποψηφιότητα, είναι τρεις Κυκλαδίτες, αλλά και ένας νυν υποδιοικητής, οι οποίοι θα επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σύστημα υγείας, παρ' όλο τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχει στην υγειονομική περίθαλψη.

Ψάχνουν τον καταλληλότερο

Έληξε η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για μια θέση στη διοίκηση κάποιου νοσοκομείου του ΕΣΥ. Ήδη οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας εχουν παραλάβει πάνω από 1000 αιτήσεις τις οποίες έχουν ξεκινήσει να επεξεργάζονται.

Θραύση κάνουν πάντως τα νοσοκομεία της πρωτεουσας για τα οποία έχουν κατατεθεί οι περισσότερες αιτήσεις τόσο απο νυν διοικητές που επιθυμούν να ανανεώσουν τη θητεία τους, όσο κα από άλλα στελέχη της αγοράς.

Οι αποδοχές πάντως όπως είχε επισημάνει και ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρένζτος είναι κουρεμένες καθώς το ποσό που δίνεται στους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων είναι 3000 μικτά ήτοι κοντά στα 2300 ευρώ ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία. Όσο για τα προσόντα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, θα συνεκτιμηθεί μεταπτυχιακός τίτλος στη διοίκηση μονάδων Υγείας, και μεταξύ άλλων στα οικονομικά της Υγείας.

Συνολικά θα προσληφθούν 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου.

Αψήφησαν το κριτήριο της εντοπιότητας

Στη 2η ΥΠΕ που ανήκουν και οι υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων, κατατέθηκαν 87 αιτήσεις υποψηφιότητας, μεγάλος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς τη δύσκολη θέση που αναλαμβάνει κάποιος σε περίοδο “ισχνών αγελάδων”.

Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν αίτηση είναι τρεις Κυκλαδίτες και συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος από τη Νάξο, Θεόφιλος Λάζαρος, ο οποίος έχει πείρα του αντικειμένου, αφού είχε θητεύσει από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Σάμου. Ο Ιάκωβος Γιακουμής και πάλι από τη Νάξο, καθώς και ο Μανόλης Τορναζάκης, από Σύρο. Τέλος, φάκελο κατέθεσε και ο νυν υποδιοικητής του νοσοκομείου Νάξου, Χάρης Λάμπου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πολλές είναι οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από απόστρατους αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού, ενώ Βέβαια υπάρχουν και πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές είναι εκείνες οι αιτήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια λόγω διαφορετικών σπουδών, ωστόσο και αυτές θα εξετασθούν απο την επιτροπή που έχει ορισθεί, επικεφαλής της οποίας ειναι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Καλύρης.