Ανησυχία Κροντηρά για το Κέντρο Υγείας Τήνου

Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης

  • Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2013 - 06:00

Την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Τήνου με δύο γενικούς γιατρούς ή επικουρικούς παθολόγους, ζητά με έγγραφό του προς το Νοσοκομείο Σύρου, τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και τον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο ΚΥ.

Στηρίζοντας το αίτημα της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας, ο κ. Κροντηράς ζητά επιτακτικά την κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών αλλά και της θέσης του χειριστή ακτινολογικού, επισημαίνοντας ότι χωρίς το αναγκαίο προσωπικό δεν υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης ούτε των τακτικών περιστατικών.

«Άφαντος» ο παθολόγος

Αίσθηση προκαλεί πάντως, η αναφορά του εγγράφου στις συνεχείς και επί μακρόν απουσίες του παθολόγου που υπηρετεί σήμερα στο Κέντρο Υγείας του νησιού, για τις οποίες, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του Δημάρχου προς την εποπτεύουσα αρχή του Νοσοκομείου Σύρου, υπάρχει πλημμελής ενημέρωση, ενώ πιθανολογείται η διαιώνιση αυτής της προβληματικής κατάστασης.

Ο κ. Κροντηράς τονίζει ακόμη ότι λόγω της υποστελέχωσης του ΚΥ η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ελλοχεύει κινδύνους για τους κατοίκους της Τήνου και τους πολυπληθείς επισκέπτες της, τόσο για την περίοδο του Πάσχα και πλέον συνεχόμενα μέχρι και τα μέσα του μηνός Οκτωβρίου.

Στερούμαστε στοιχειωδών υποδομών

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος, ο Δήμος Τήνου έχει ιεραρχήσει την υγεία εκεί που οφείλει, υπερπηδώντας δεκάδες εμπόδια, ενώ χαρακτηρίζει τουλάχιστον άδοξο και αντιφατικό το γεγονός ότι ενώ «ως Δήμος και υπό το γνωστό οικονομικό περιβάλλον, μεριμνούμε, αγωνιζόμαστε, πρωτοπορούμε και παρέχουμε βοήθεια σημαντική σε σοβαρά περιστατικά υγείας και ατυχήματα, την ίδια ώρα να στερούμαστε τις βασικές, τις πλέον αναγκαίες και στοιχειώδεις υποδομές, στη μόνη υγειονομική μονάδα του τόπου μας».