Ανακατασκευή των κτιρίων των ιατρείων και διάθεση ασθενοφόρου οχήματος

Βελτίωση δομών Υγείας στην Αμοργό

  • Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Στη γενικότερη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο της Υγείας στις νησιώτικες δομές και όχι μόνον, μικρή “ανάσα” για το νησί της Αμοργού και τους κατοίκους της αποτελεί η απόφαση ανακατασκευής των κτιρίων που στεγάζονται τα ιατρεία των Καταπόλων και της Αιγιάλης καθώς και το γεγονός της διάθεσης ενός ασθενοφόρου οχήματος.

Τη σχετική ενημέρωση παρείχε η Δημοτική Αρχή μέσω της σελίδας της “Ένωση για την πρόοδο της Αμοργού” με λιτές ανακοινώσεις που εξέδωσε για την ενίσχυση των δομών Υγείας, από τις οποίες εξυπηρετούνται δημότες κι επισκέπτες.

Νέες θέσεις ιατρείων έως το πέρας της ανακατασκευής

Ειδικότερα για το θέμα των εργασιών που θα συντελεστούν στα ιατρεία των Καταπόλων και της Αιγιάλης, η Δημοτική Αρχή αναφέρει, “Αγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητές συμπατριώτισσες, σας ανακοινώνουμε ότι τη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 ο Δήμος Αμοργού υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο για ανακατασκευή των κτιρίων των ιατρείων Καταπόλων και Αιγιάλης (Όρμος) και οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα. Ο Δήμος εξετάζει το θέμα προσωρινής στέγασης των ιατρείων και της διαμονής της ιατρού της Αιγιάλης. Εγκαίρως θα σας ενημερώσουμε για τις νέες θέσεις των ιατρείων Καταπόλων και Αιγιάλης”.

Ασφάλεια στη μετακίνηση ασθενών

Επιπλέον, για την απόκτηση του ασθενοφόρου οχήματος, ο Δήμος αναφέρει, “Αγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητές συμπατριώτισσες, σας ανακοινώνουμε ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου και της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, η Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου μας εφοδίασε με ένα ασθενοφόρο σε άριστη κατάσταση (11.300 χιλιόμετρα) το οποίο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους με ασφάλεια για αρκετά χρόνια”.

Ετικέτες: