Συγκέντρωση για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μήλου

Τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα το Κέντρο Υγείας Μήλου θα τεθούν επί τάπητος στη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο στις 18:00 η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου στην αίθουσα συμβουλίων του δήμου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική επιστολή της, “οι προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο η Διεύθυνση όσο και το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Πάρου με στόχο την ενεργοποίηση της πολιτείας για τη στοιχειώδη στελέχωση του Κ.Υ. ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο του, έμειναν χωρίς απάντηση και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα”.

Διαλογή στα περιστατικά

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στο Κ.Υ. υπηρετούν δύο ιατροί γενικής ιατρικής, ένας παιδίατρος, ένας οδοντίατρος και ένας αγροτικός ιατρός. Η υποστελέχωση του Κέντρου έχει προκαλέσει με μεγάλο βαθμό την αδυναμία των υπαρχόντων ιατρών να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς όπως θα μπορούσαν, δεδομένου ότι μετά την εφημερία τους, είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν τα τακτικά ιατρεία. Ως εκ τούτου, το προσωπικό οδηγείται καθημερινά σε σωματική και πνευματική εξάντληση με όποια συνέπεια μπορεί να συνεπάγεται.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή εφιστά την προσοχή, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες σοβαρών επιπτώσεων στη υγεία των ασθενών είναι μεγάλες, καθώς οι υπηρετούντες ιατροί δουλεύουν σε συνθήκες “πολέμου” και είναι αναγκασμένοι καθημερινά να κάνουν “διαλογή’ στα περιστατικά”, αξιολογώντας ποιος χρήζει περισσότερης φροντίδας.

“Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας”

“Επειδή είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι όσες επιστολές και παράπονα να στείλουμε στους πολιτικούς , το Κ.Υ δεν πρόκειται να στελεχωθεί, προτείνουμε λοιπόν όλοι μαζί να συσπειρωθούμε και να απαιτήσουμε δυναμικά την λύση των προβλημάτων του Κ.Υ” καταλήγει, προσκαλώντας τους πολίτες της Μήλου να δώσουν το “παρών” στην αυριανή συγκέντρωση, για να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα που διαλύουν τη δημόσια Υγεία.

Ετικέτες: