Νέο κτήριο θα αποκτήσει το Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ

  • Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2013 - 06:00

Νέο κτήριο θα αποκτήσει το Περιφερειακό Ιατρείο του Κουφονησίου, έπειτα από τη σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, να εντάξει το έργο «Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 840 χιλ. ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή νέου κτηρίου, πίσω ακριβώς από το κτήριο που λειτουργεί σήμερα το ιατρείο, συνολικής δόμησης 307 τ.μ., που θα υλοποιηθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το συγκρότημα του Ιατρείου θα περιλαμβάνει χώρο αναμονής, 3 εξεταστήρια, ένα δίκλινο δωμάτιο για διαμονή ασθενών, καθώς και γραφεία και κοινόχρηστους χώρους.

Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνονται η προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού, με φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο Νάξου.

Η κατασκευή του έργου στοχεύει στην άμεση ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών στο νησί, ενώ αναμένεται να επιτευχθεί σημαντική μείωση στις μετακινήσεις των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού σε κοντινά νησιά, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες και να υπάρχει επαρκής αντιμετώπιση των ιατρικών περιστατικών με ασφάλεια και χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών.
Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ετικέτες: