Παρέμβαση του δήμου Θήρας για την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ ΤΕΑΜ στο νησί

Λήγουν οι συμβάσεις, παύει η λειτουργία

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι ασφαλισμένοι του δήμου Θήρας, θίγει με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νικόλαος Καμπουράκης.

Επισημαίνοντας πως εδώ και ένα μήνα έχουν λήξει οι συμβάσεις έργου των ιατρών της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ ΤΕΑΜ και άρα διακόπτεται η λειτουργία του, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι σημαντικές ανάγκες των πολιτών.

Στο έλεός της η νησιωτικότητα

Ειδικότερα, ο κ. Καμπουράκης, σημειώνει πως “Ενημερωθήκαμε ότι από 23-9-2013 δεν λειτουργεί η Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή ΙΚΑ ΤΕΑΜ Θήρας, επειδή έληξαν οι συμβάσεις έργου ιατρών, οι οποίοι ήταν μέλη της Επιτροπής. Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε τάχιστα και ορίσετε μέλη της επιτροπής, ιατρούς από την Περιφέρεια μας, με τους αναπληρωτές τους, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της και να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους των Ταμείων”. Ο αντιδήμαρχος προσθέτει δε, πως “Η μη λειτουργία της Α/ θμιας Επιτροπής στη νήσο Θήρα και η αναγκαστική μετάβαση των ασφαλισμένων στην Σύρο, καταστρατηγεί τον όρο περί νησιωτικότητας” και “δημιουργεί οικονομικά προβλήματα στους μετακινούμενους ασφαλισμένους ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική δυσπραγία κλονίζει την κοινωνία μας”.

Ετικέτες: