Ο Ν. Ζώρζος μιλά για τη σύσκεψη στο υπ. Οικονομικών σχετικά με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης

Νέα αναβολή στη λύση

Χρονοδιάγραμμα δεκαπέντε ημερών το περιθώριο προς τα συναρμόδια υπουργεία

Άγονη υπήρξε η σύσκεψη ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της Θηραϊκής κοινωνίας και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο – Γεώργιο Σκέρτσο για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Θήρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο δήμαρχος, Νικόλαος Ζώρζος, αφού απαιτείται εν τέλει και η θέση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για το προγραμματισμένο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με στόχο να δοθεί μία σαφή απάντηση στην πρόταση της τοπικής κοινωνίας, η οποία αφορά στη δημιουργία τοπικής ΑΕΜΥ ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο. Μετά την “άνευ ουσίας” συνάντηση, ο κ. Ζώρζος υπογράμμισε ότι, ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου νέα σύσκεψη εντός δεκαπέντε ημερών, διάστημα στο οποίο απαιτήθηκε να παραχωρηθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

 

Εμμένουν στην πρόταση με αυστηρό χρονοδιάγραμμα

“Δεν ήταν έτοιμο το υπουργείο να μας δώσει απάντηση” δήλωσε εξ αρχής ο Νικόλαος Ζώρζος, καθώς όπως εξήγησε αναμένεται “τοποθέτηση και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης” και γι' αυτό το λόγο, τόνισε ότι “θέσαμε ένα χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών προκειμένου να επισκεφθούμε ξανά το υπουργείο Οικονομικών και να λάβουμε οριστική απάντηση επί της πρότασής μας”.

Στην περίπτωση που δεν καταγραφεί αποτέλεσμα από την επόμενη συνάντηση, ο κ. Ζώρζος σημείωσε πως, υπάρχουν “κι εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες μπορούμε να συζητήσουμε”, επισημαίνοντας ωστόσο, πως, κρίνεται άκρως σημαντικό “να μπορούμε να καθορίσουμε τα της διοίκησης του Νοσοκομείου, ώστε να έχουμε πρωτεύοντα ρόλο στη λειτουργία του”. Βέλτιστη πρόταση πάντοτε όμως, σύμφωνα με όσα θεωρεί η πλευρά των εκπροσώπων του πανθηραϊκού αιτήματος, ανέφερε ότι είναι “εκείνη περί απόσχισης του κλάδου από την ΑΕΜΥ” για τη λειτουργία “μίας τοπικής ΑΕΜΥ που να έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το Νοσοκομείο της Σαντορίνης”.

“Μας αιφνιδίασε η εξέλιξη”

Όπως οι εξελίξεις δείχνουν μέχρι σήμερα στην ήδη μεγάλη καθυστέρηση, έρχεται να προστεθεί και νέο εμπόδιο χρονικής φύσης, αφού το γεγονός ότι χρειάζεται να πάρει θέση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυτόματα παρατείνει την αγωνία των Θηραίων πολιτών, οι οποίοι ζητούν εδώ και μήνες να υπάρξει αποτέλεσμα. “Όταν είχαμε επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας, μας είχαν καταστήσει σαφές ότι η πρότασή μας αφορά στο υπουργείο Οικονομικών” τόνισε στη συνέχεια ο κ. Ζώρζος, συμπληρώνοντας ότι, την περασμένη Παρασκευή που έλαβε χώρα η νέα σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε πως “είναι αναγκαία και η τοποθέτηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης”.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι, “υπάρχει μία δέσμευση ότι εντός δεκαπενθημέρου θα λάβουμε απάντηση”, σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι, η συγκεκριμένη συνάντηση, ναι μεν δύναται να χαρακτηρισθεί ως συνάντηση “άνευ αποτελέσματος”, ωστόσο “πολλές φορές είναι αναγκαίες αυτές οι συσκέψεις προκειμένου να ασκηθεί πίεση και να προχωρήσει το θέμα”. Εξέφρασε βέβαια πως, “το γεγονός ότι χρειάστηκε γνώμη κι άλλου υπουργείου, μας αιφνιδίασε”.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του, ο ίδιος εξήγησε επιπλέον, ότι δεν θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις αφού τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς τα συναρμόδια υπουργεία και στις απαντήσεις που θα δοθούν, υπογραμμίζοντας ότι, “οποιαδήποτε πρόβλεψη κάνουμε, ενδεχομένως να πέσει στο κενό”.

“Μόνο πρακτικό αποτέλεσμα... η δέσμευση”

Στην πολυσυζητημένη σύσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Κυκλάδων του Σύριζα, Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος υπήρξε κατηγορηματικός στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, υποστηρίζοντας ότι, “το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα ήταν η δέσμευση του διευθυντή του υπουργού, παρουσία και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, ότι σε 15 περίπου ημέρες θα φροντίσει να έχει τις απόψεις και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων για το συγκεκριμένο θέμα και θα επακολουθήσει νέα συνάντηση”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, παρόντες ήταν επίσης, “ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνειος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Μάρκος Καφούρος, ο Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας κ. Ηλίας Μάϊνας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΣ κ. Αντώνης Σιγάλας, μέλη της επιτροπής στήριξης για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Ετικέτες: