Συνάντηση με τον αν. υπουργό Υγείας είχαν ο δήμαρχος Θήρας και επιτροπή αντιπροσώπων του νησιού, αποσπώντας ευοίωνες δεσμεύσεις

«Φως» στο ζήτημα του νέου νοσοκομείου(;)

Με τον αν. Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, αλλά και τον πρόεδρο της ΑΕΜΥ, κ. Σταύρου, συναντήθηκε ο δήμαρχος Θήρας, συνοδεία τοπικών βουλευτών και εκπροσώπων από τη δημοτική αντιπολίτευση και τους φορείς υγείας την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση, που είχε ο δήμαρχος Θήρας, κ. Αναστάσιος Ζώρζος, με τον κ. Πολάκη και στην οποία ήταν παρών και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, ο αν. υπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς, σχετικά με τα επιδεινούμενα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια το Κέντρο Υγείας Θήρας, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων της Σαντορίνης, ζητήθηκε ενημέρωση, όσον αφορά στις εξελίξεις και ενέργειες του υπουργείου για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου.

Ο κ. Πολάκης δεσμεύτηκε για την άμβλυνση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας, υποσχόμενος προσλήψεις τόσο στον τομέα του ΕΚΑΒ, όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό τομέα – στο πλαίσιο της γενικής υποστήριξης των Κ.Υ. ανά τη χώρα, καθώς επίσης και άμεση κάλυψη των αναγκών σε υγειονομικό υλικό.

Αναφορικά με τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγγειλε, πως από τους πρώτους μήνες του νέου έτους, θα έρθει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, που θα αφορά στη λειτουργία του. Παράλληλα, υποστήριξε, πως θα πιστωθούν στο νέο νοσοκομείο περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του από τα 2.500.000 στα 7.500.000 ευρώ. Ωστόσο, από την πλευρά του κ. Πολάκη διευκρινίστηκε, πως η σχετική δαπάνη, για την κάλυψη των μισθοδοτικών αναγκών του Κέντρου Υγείας, θα καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ και όχι της ΑΕΜΥ.

Με τον πρόεδρο της ΑΕΜΥ, κ. Μιχαήλ Σταύρου, ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι της Θήρας συζήτησαν το ζήτημα της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, ενώ από την πλευρά του προέδρου του ΕΚΑΒ, ζητήθηκε μία νέα συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του υγειονομικού αεροσκάφους.

Η αντιπροσωπεία της Σαντορίνης, πέραν του δημάρχου Θήρας, κ. Ζώρζου, αποτελούνταν από την Αντιδήμαρχο Θήρας, κ. Ρούλα Μπελλώνια, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, κ.κ. Αντώνη Σιγάλα και Μαρία Αργυρού, τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Θήρας, κ. Εμμανουήλ Λειβαδάρο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Κ.Υ. Θήρας, κ. Λίτσα Πετίνη, καθώς επίσης και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.