Επιτυχημένη ημερίδα για την ψυχική Υγεία στην Άνδρο

"Παιδί και οικογένεια σε καιρούς κρίσης: προκλήσεις και διλήμματα"

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών Κυκλάδων  (ΕΠΑΨΥ), σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου και το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραϊτη Άνδρου συνδιοργάνωσαν Ημερίδα για την ψυχική υγεία, με θέμα «Παιδί και οικογένεια σε καιρούς κρίσης: προκλήσεις και διλλήματα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, η Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Άνδρου κ. Ευαγγελία Λιαποπούλου, η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου κ. Μαργαρίτα Κορκοδείλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου κ. Ρένα Σακελλάρη. Η κ. Βίκυ Αντωνοπούλου, Παιδοψυχίατρος Κλιμακίου Άνδρου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ και στέλεχος προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών στην Άνδρο μίλησε για  μια α-συμπτωματική θεώρηση του πλαισίου των δικαιωμάτων του παιδιού. Η κ. Νάντια Μαγκλάρα, Παιδοψυχίατρος, στέλεχος προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Οικογένειας ανέπτυξε το θέμα «Η οικογένεια στην κρίση και η κρίση στην οικογένεια». Εν συνεχεία, η κ. Μαρία Γοδενοπούλου, ψυχολόγος, στέλεχος προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών στην Άνδρο παρουσίασε θέμα σχετικό με την αποτελεσματική επικοινωνία ως προστατευτικό παράγοντα της ψυχικής υγείας του παιδιού και εφήβου και η κ. Μαρία Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Άνδρου  μίλησε για το ζήτημα του διαζυγίου και την επόμενη μέρα. Σχολιασμός έγινε από τον ψυχίατρο - ψυχαναλυτή κ. Νίκο Λαμνίδη, ο οποίος επίσης απάντησε σε καίριες ερωτήσεις του κοινού. Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο κ. Μιχάλης Λάβδας, ψυχολόγος του Κλιμάκιου Άνδρου της ΚΜΨΥ.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες παρευρέθησαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Κέντρου Υγείας και του χώρου της εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων, "Ευχαριστούμε για την συνεργασία το Δήμο Άνδρου και το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου για την παραχώρηση της αίθουσας και την φιλοξενία. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στο Ίδρυμα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη Άνδρου για την οικονομική στήριξη του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Οικογενειών Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στην Άνδρο".