Μήνυμα του διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου για τους εθελοντές υγείας

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ευχαριστεί δημόσια την ομάδα εθελοντών του Συλλόγου Κατ Οίκον Νοσηλείας Σύρου για την εθελοντική βοήθεια που προσφέρει στους ασθενείς. 

Σε ανακοίνωση του διοικητή τονίζονται τα παρακατω: Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις κυρίες: Δαμαλά Κούλα, Δραγούτση Χρυσούλα, Μπάιλα Μαρία, Μοστράτου Ειρήνη, Υψηλοπάτη Χρυσούλα και βεβαίως την ψυχή της εθελοντικής ομάδας που είναι ο κ. Στρατής Μιχάλης, συνεπικουρούμενοι και υποστηριζόμενοι από την αξιέπαινη Διοίκηση του Συλλόγου. Έχει σημασία να δώσουμε το μήνυμα ότι μέσω του εθελοντισμού και του έργου των εθελοντών ισχυροποιείται η συνοχή της κοινωνίας και χτίζονται πιο ισχυρά θεμέλια ανθρώπινης αλληλεγγύης, καθώς είναι ο πιο άμεσος και ευθύς δρόμος που ακουμπά τον άνθρωπο ακριβώς σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ζωής του, που δεν είναι άλλη από αυτή όταν βρίσκεται στο δωμάτιο ανάρρωσης.

Σας ευχαριστούμε θερμά και μακάρι να γίνετε παράδειγμα που θα ευαισθητοποιήσει και άλλους συμπολίτες μας. Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια δημιουργίας μητρώου εθελοντών υγείας και κοινωνικής φροντίδας καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Τμήμα Προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 & 12 του Ν.3868 (ΦΕΚ Α’129/2010) «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και τη με αριθμό 1.2/7/17-03-2011 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, δημιουργείται στο Νοσοκομείο και στις Μονάδες περιοχής ευθύνης του Μητρώο Εθελοντών.

Το αντικείμενο των προγραμμάτων δράσης αυτών μπορεί να είναι ενδεικτικά:

α) φροντίδα ασθενών, παιδιών και ηλικιωμένων,

β) διευκόλυνση πρόσβασης εξυπηρετούμενων ατόμων με αναπηρία,

γ) διευκόλυνση πρόσβασης αλλόγλωσσων υπηρεσίας Υγείας-Πρόνοιας,

δ) δημιουργική απασχόληση παιδιών-ψυχαγωγία ασθενών,

ε) εκδηλώσεις για υποστήριξη μονάδων Υγείας-Πρόνοιας,

στ) κινητές μονάδες πρόληψης,

ζ) ενημερωτικές εκστρατείες-εκστρατείες διενέργειας προληπτικών ελέγχων,

η) διευκόλυνση του ασθενούς σε διοικητικές διαδικασίες,

θ) παροχή-διανομή συσσιτίου,

ι) συμμετοχή σε δράσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι εθελοντές υγείας και κοινωνικής φροντίδας δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ούτε θα αμείβονται για τη συμμετοχή τους σε εθελοντικά προγράμματα. Η επιλογή των υποψηφίων και η εγγραφή τους σε τηρούμενο μητρώο θα πραγματοποιηθεί με διαφανή κριτήρια".