Επίσκεψη και ενημέρωση των δύο κυβερνητικών βουλευτών των Κυκλάδων στο “Βαρδάκειο και Πρώιο”

Αναβαθμισμένη η εικόνα του νοσοκομείου Σύρου

  • Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2017 - 06:19
  • /   Eνημέρωση: 24 Ιαν. 2017 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Το Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”επισκέφθηκαν οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές των Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία και τα προβλήματα της νοσηλευτικής μονάδας.

Μία επιτόπια επιβεβαίωση της ισχυροποίησης της δυναμικής του νοσοκομείου Σύρου, έλαβαν οι δύο βουλευτές, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησαν με την διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαργαρίτα Μπουραντά, με στελέχη της διοίκησης και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια της κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε έγινε εκτενής συζήτηση για την εξέλιξη του νοσοκομείου, τις υποδομές του, αλλά και την αντιμετώπιση των θεμάτων στον τομέα της υγείας, αναφορικά με την διαχείριση περιστατικών.

Ενίσχυση σε πολλά επίπεδα

Την συζήτηση απασχόλησε και το θέμα που αφορά στην στελέχωση της νοσοκομειακής μονάδας, από τα στελέχη του νοσοκομείου υπήρξε η παραδοχή αύξησης του προσωπικού, θέμα για το οποίο πρέπει να υπενθυμιστεί ότι έχουν ήδη προχωρήσει οι προσλήψεις 5 μονίμων ιατρών, παράλληλα ενισχύθηκε το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με περί τα 20 άτομα, ενώ αναμένεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί, είτε με μονίμους είτε με απασχολούμενους μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ενημέρωση υπήρξε και για την οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου, ο προϋπολογισμός του οποίου για φέτος ανέρχεται σε 3,95 εκ. ευρώ έσοδα και 3,1 εκ. ευρώ έξοδα, που εκ μέρους της διοικήσεως κρίθηκε ως ικανοποιητικός, εστιάζοντας μόνο στο πρόβλημα αδυναμίας μεταφοράς ποσών από τον έναν κωδικό στον άλλο, προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν τρέχοντα θέματα και καμφθούν οι αγκυλώσεις, που εξαιτίας αυτού του δεδομένου δημιουργούνται.

Οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, όπως και στο Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), ενώ ενημερώθηκαν και για τη δυνατότητα αξιοποίησης των μικρών κτιρίων που βρίσκονται περιμετρικά του νοσοκομείου, για τα οποία επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα που προκύπτει είναι η ανάγκη εξεύρεσης των πόρων που απαιτούνται γι’ αυτή την αξιοποίηση.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος είπε σχετικά ότι “Εκτιμήσαμε ότι υπάρχει μία αναβάθμιση του νοσοκομείου, με την μονάδα του διαβήτη που λειτουργεί, τον μαγνητικό τομογράφο, τις προσλήψεις που έγιναν για ενίσχυση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού δυναμικού, την στήριξη του ΚΕΦΙΑΠ”.

Βάση ΕΚΑΒ και μονάδα αυξημένης φροντίδας

Επίσης τέθηκε προς συζήτηση και η λειτουργία της μόνιμης βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, που από το σύνολο των συμμετεχόντων στη συζήτηση κρίθηκε ως ένα πολύ σημαντικό έργο, για το οποίο τονίστηκε ότι πρέπει να εμπεδωθεί η παρουσία του στο νησί και να αποφευχθούν τα όποια πιθανά προβλήματα μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Με την επισήμανση ότι “Κεντρικός στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος”, ο Νίκος Συρμαλένιος στάθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικοί βουλευτές, με παρεμβάσεις τους προς το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει προς υλοποίηση το επόμενο μεγάλο βήμα για το νοσοκομείο, που δεν είναι άλλο από την στελέχωση της μονάδας αυξημένης φροντίδας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του βουλευτή “Εκτιμήσαμε ότι στον στόχο που μπορούμε να βοηθήσουμε ως βουλευτές είναι στο να υπογραφεί η υπουργική απόφαση τροποποίησης του οργανισμού του νοσοκομείου για την στελέχωση του με δύο εντατικολόγους έτσι ώστε να ανοίξει και να ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας αυξημένης φροντίδας, για την οποία υπάρχει ήδη ο εξοπλισμός”.

Πέραν αυτού του τομέα, να επισημανθεί ότι οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, συνέδραμαν στην ανανέωση του νοσοκομειακού εξοπλισμού σε διάφορα επίπεδα του νοσοκομείου.

Το κρίσιμο είναι να υπογραφεί αυτή η απόφαση και να μπουν μπροστά οι διαδικασίες πρόσληψης των 2 εντατικολόγων.

Κατέληξε κάνοντας μία θετική αποτίμηση ο βουλευτή υπογραμμίζοντας ότι “γενικότερα υπάρχει ένα θετικό κλίμα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.