Ο νέος τεχνικός του Πανναξιακού Γιώργος Μοστράτος μιλά στην «Κοινή Γνώμη» για τη συνεργασία του με το συγκρότημα της Νάξου

Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει για τον Κυκλαδίτη προπονητή

  • Παρασκευή, 30 Ιουνίου, 2023 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιουν. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Γιώργος Μοστράτος, όπως είναι γνωστό εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα, είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Πανναξιακού. Ο Κυκλαδίτης τεχνικός μετά το πέρασμά του από τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων και τον Α.Ο. Πάρου αποφάσισε να αλλάξει ποδοσφαιρική… στέγη και να μετακομίσει στη Νάξο και να εργαστεί σε ένα από τα ιστορικά σωματεία του νομού.
Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως η μεγαλύτερη προπονητική επιτυχία του κ. Μοστράτου είναι με την μικτή της ΕΠΣ Κυκλάδων, με την οποία είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι και την 3η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής των Εθνικών ομάδων. Από εκεί και πέρα, ο Κυκλαδίτης τεχνικός με την Πάρο έχει να παρουσιάσει μία δυνατή ομάδα που δύσκολα μπορούσε κάποιος να την νικήσει.
Πλέον, ο Πανναξιακός έχει βαριά φανέλα αφού είναι μία από τις ιστορικές ομάδες του νομού. Το άγχος περισσότερο, όμως όπως μας αναφέρει παρακάτω, τα δύσκολα αρέσουν στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος δείχνει μεγάλη όρεξη για δουλειά. Ο κ. Μοστράτος στην ερώτηση αν θα γίνουν από πλευράς Πανναξιακού μεταγραφικές κινήσεις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες, όμως πρώτα θα γίνει μία αξιολόγηση του υπάρχων ρόστερ. Ταυτόχρονα σημείωσε πως θα επιστρέψουν και κάποιοι αθλητές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Πανναξιακού στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Γιώργος Μοστράτος: «Ο Πανναξιακός έχει στο DNA του τον πρωταθλητισμό»

Ο νέος προπονητής του Πανναξιακού Γιώργος Μοστράρος μιλά στην «Κοινή Γνώμη» λίγες ώρες μετά την συμφωνία του με την ομάδα της Νάξου. Φιλικός και πάντα με ευγένεια ο Κυκλαδίτης τεχνικός αναφέρθηκε σε όλα όσα ρωτήθηκε και μας μίλησε για τα όνειρά του και τους στόχους που θα θέσει με τον Πανναξιακό. 

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην προπονητική σας καριέρα κ. Μοστράτο καθώς μετά τις ομάδας της Πάρου και την Μικτή Κυκλάδων τη νέα αγωνιστική περίοδο θα σας δούμε στο νησί της Νάξου. Θα ήθελα να μου πείτε για τα πρώτα σας συναισθήματα  και το νέο κεφάλαιο που ανοίξατε με την συμφωνία σας με τον Πανναξιακό.

«Θέλω να ευχαριστήσω το ΔΣ του Πανναξιακού και τον πρόεδρο κ. Πολυχρονάκο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου για να αναλάβω έναν ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Πανναξιακός. Ταυτόχρονα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το διοικητικό Συμβούλιο που με υποδέχτηκε με ζεστασιά και με κέρδισαν με την συμπεριφορά τους, αλλά και το όραμα που έχουν για την ομάδα».

 

Ο Πανναξιακός είναι ένα ιστορικό σωματεία που είναι αναγκασμένο να κάνει πρωταθλητισμό. Υπάρχει άγχος για αυτό;

«Έρχομαι σε μια ομάδα που την εκτιμώ και της έχω μεγάλο σεβασμό, γιατί έχει στο DNA της τον πρωταθλητισμό και μαζί με τον κόσμο της που είναι πάντα κοντά και θερμός έχουν πετύχει σημαντικές και ιστορικές διακρίσεις στο παρελθόν. Εμένα προπονητικά με εξιτάρει αυτό, μου αρέσουν τα δύσκολα και έχω μεγάλη διάθεση να βοηθήσω το σύλλογο να πετύχει τους στόχους του».

Τη φετινή χρονιά που αναμένεται και πάλι η Α’ κατηγορία να είναι ανταγωνιστική, ποιοι θα είναι οι δικοί σας στόχοι;

«Πέρσι έγινε κατά την γνώμη μου ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και ήταν σωστή η κίνηση της ΕΠΣ να γίνει σε 2 κατηγορίες και 4 γύρους. Στην Α’ κατηγορία είδαμε ωραία παιχνίδια και παίχτηκε και καλό ποδόσφαιρο. Τώρα, οι στόχοι της ομάδας μου είναι να χτίσουμε ένα σύνολο με ποδοσφαιρική ταυτότητα στο γήπεδο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πρωτάθλημα και κύπελλο».

Θα κάνετε μεταγραφικές κινήσεις ως ομάδα;

«Θα αξιολογήσουμε το ρόστερ γιατί φέτος έχουμε και αρκετές επιστροφές με παιδιά που είχαν αγωνιστεί και στην Γ’ εθνική και υπάρχει και ένας κορμός αξιόλογος από πέρσι και θα κινηθούμε πολύ επιλεκτικά για να ενισχύσουμε την ομάδα όπου χρειάζεται».

 

Πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«θα δούμε και τις προθέσεις της ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και τον προγραμματισμό τους και θα αποφασίσουμε. Ήδη όμως μερικά παιδιά που έχουν αποχή κάνουν ατομικό πρόγραμμα επανένταξης. Υπάρχουν παιδιά που εργάζονται σεζόν και θα τα διαχειριστούμε όλα αυτά με κατανόηση για το καλό της ομάδας».

Είστε ένας προπονητής που δίνεται χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά. Το ίδιο θα κάνετε και στον Πανναξιακό;

«Ναι, μου αρέσει να χρησιμοποιώ εξελίξιμους ποδοσφαιριστές και ειδικά στον Πανναξιακό υπάρχουν παιδιά που τα είχα και στις μικτές και υπάρχει αμοιβαία αγάπη και σεβασμός και χαρά που θα συνεργαστούμε πάλι».

 

Τέλος, το πρωτάθλημα πέρσι πραγματοποιήθηκε με τέσσερις γύρους. Ήταν ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με πολλά παιχνίδια. Πώς το είδατε από την πλευρά σας κι αν επιθυμούσατε ένα παρόμοιο τρόπο διεξαγωγής.

«Το πρωτάθλημα το θεωρώ από τα καλυτέρα των τελευταίων ετών. Υπήρχαν αξιόλογες ομάδες, έγιναν 4 γύροι που βοήθησαν τους παίκτες να έχουν αγωνιστικό ρυθμό και να παίξουν αρκετά δυνατά παιχνίδια. Νομίζω βοήθησε τον πρωταθλητή να έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό στα μπαράζ για να μπορέσει να έχει ένταση στα παιχνίδια του. Μην ξεχνάτε ότι οι ομάδες της Αθήνας παίζουν πάνω από 30 παιχνίδια την σεζόν κι αυτό είναι ένα αβαντάζ γι’ αυτά τα σωματεία. Αυτός είναι και ο λόγος που διακρίνονται και έχουν επιτυχίες. Θα δούμε φέτος πως θα είναι το πρωτάθλημα, όπως και να είναι θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα».