Η ομάδα του Ιγκόρ Γιούρισιτς επικράτησε με 1-3 στη Θεσσαλονίκη του ΠΑΟΚ

«Κλειδώνει» τη δεύτερη θέση

  • Τρίτη, 6 Απριλίου, 2021 - 19:56

Με καθαρή νίκη επιστρέφει στη βάση του από τη Θεσσαλονίκη ο Φοίνικας Σύρου ONEX που επικράτησε στο «Παλατάκι» με 1-3 του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Β’ φάσης του πρωταθλήματος της Volley league.

Το «Πειρατικό», αν και δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι χάνοντας το πρώτο σετ εύκολα με 25-17, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και γύρισε την εις βάρος του κατάσταση επικρατώντας με 1-3 του ΠΑΟΚ. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Σύρου απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέση του πρωταθλήματος της Volley league καθώς ανέβηκε στους 33 βαθμούς, αφήνοντας το ΠΑΟΚ στους 27.

Τώρα, όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα το πρώτο σετ, όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ο Φοίνικας ONEX από την πλευρά του ήταν καλύτερος μετά το πρώτο σετ κι έφτασε δίκαια στη νίκη με 1-3.

Το ματς

1ο σετ

Με λάθος των παικτών του Φοίνικα ξεκίνησε το παιχνίδι, με τους παίκτες του «Πειρατικού» να μην μπορούν να τελειώσουν τις κόντρα επιθέσεις 1-0. Ο Βαν Ντε Ντρις πήρε το μπλοκ άουτ 2-1 και στη συνέχεια ο Εβάντρο σταμάτησε τον Ράιτς 3-1. Ο Ράιτς μετά το μπλοκ που δέχθηκε βρήκε πάνω στον φιλέ και ο πόντος πήγε στον ΠΑΟΚ 4-1. Ο Στερν πήρε τον πόντο και μείωσε σε 5-3. Ο Κοκκινάκης, με ωραία επίθεση στην μεγάλη διαγώνιο, πήρε τον πόντο για το 6-3. Το «Πειρατικό» με ένα σερί 0-3 ισοφάρισε σε 6-6 τον ΠΑΟΚ. Ο Ράιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά τον Φοίνικα, όμως η επίθεση του ήταν άσχημη και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου 7-6. Νέα κακή επίθεση από τον Φοίνικα με τον Πρωτοψάλτη 8-6. Ο Ράιτς, ο οποίος δεν έχει μπει καλά στο παιχνίδι, δεν τελείωσε μία ακόμη φάση με την μπάλα να περνά εκτός τελικής γραμμής 9-7. Ο Παπαγγελόπουλος με πρώτο χρόνο έκανε το 9-8. Άουτ η επίθεση του Στερν 12-9 και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με τρεις πόντους. Ο Μήλης πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 12-10, έπειτα από φάση διαρκείας. Με πλασέ ο Κοκκικάνης έκανε το 13-10 και ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε το πρώτο του τάιμ άουτ. Τριπλό μπλοκ πάνω στον Στερν μετά την κακή πρώτη μπάλα του Πρωτοψάλτη 14-10 και στο +4 ο ΠΑΟΚ. Ο Εβάντρο με άσσο έκανε το 16-11, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν τη διαφορά. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην επίθεση του Μήλη 17-11. Ο Στερν μείωσε σε 17-12. Λάθος των γηπεδούχων 19-15. Ο Εβάντρο στην κόντρα το 21-15 και ο ΠΑΟΚ στο +6 μπαίνοντας στην τελική ευθεία με μία σημαντική διαφορά. Ο Τακουρίδης σταμάτησε τον Ράιτς για το 22-15. Μπλοκ του Εβάντρο στον Πρωτοψάλτη 24-15. Ο Φοίνικας ONEX σε ένα πολύ κακό πρώτο σετ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολύ πίσω στο σκορ και να μην μπορεί ουσιαστικά να τελειώσει τις επιθέσεις που είχε. Άουτ η επίθεση του Εβάντρο 24-17. Ο Εβάντρο πήρε το μπλοκ άουτ για το 25-17, με τους γηπεδούχους να κατακτούν εύκολα το πρώτο σετ κάνοντας το 1-0.

2ο σετ

Παράβαση από τον Τακουρίδη 0-1 και στη συνέχεια ο Βαν Ντε Ντρις ισοφάρισε σε 1-1. Πρώτος χρόνος από τον Μπράουν 1-2. Ο Στερν πήρε τον πόντο για το 2-3. Μπράουν με μπλοκ έκανε το 2-4 για τους Συριανούς. Ο Ράντκε έξυπνα πήρε τον πόντο για το 2-5 με τον Φοίνικα ONEX να μπαίνει με καλύτερη διάθεση σ’ αυτό το δεύτερο σετ. Νέο μπλοκ από τους φιλοξενούμενους πάνω στον Εβάντρο 2-6 και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ κάλεσε τάιμ άουτ, αφού είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ. Ο Παπαγγελόπουλος σταμάτησε τον Εβάντρο για το 4-9 και η διαφορά στο +5 για τους Συριανούς. Ο Στερν στην κόντρα μετά από φάση διαρκείας έκανε το 4-10. Ο Πρωτοψάλτης, μετά το πολύ καλό σέρβις του Ράντκε, έκανε το 4-11 και ο κ. Ματιάσεβιτς κάλεσε γρήγορα το δεύτερό του τάιμ άουτ. Φάση καρμπόν με την προηγούμενη και τους ίδιους πρωταγωνιστές 4-12. Οι γηπεδούχοι τρέχουν ένα σερί 3-0 με τον μπλοκ άουτ για τον Σωτηρίου 7-12. Νέα άσχημη επίθεση για τους Συριανούς 8-12 και μετά τον τέταρτο συνεχόμενο πόντο του ΠΑΟΚ ο Ιγκόρ Γιούρισιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Παπαγγελόπουλος με πρώτο χρόνο έκανε το 9-14. Στην κόντρα ο Ράιτς τελείωσε την επίθεση για το 9-15, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +6 για τον Φοίνικα ONEX. Η ομάδα της Σύρου έχοντας καλή απόδοση σ’ αυτό το δεύτερο σετ έχει πάρει μία μεγάλη διαφορά στο σκορ (9-19) και δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους. Το «Πειρατικό» πίεσε από την γραμμή του σέρβις, δημιουργώντας προβλήματα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ, ανέβασε τα ποσοστά του πάνω στον φιλέ και το βασικότερο ήταν πως τελείωνε τις δεύτερες και τρίτες φάσεις. Ο Μπράουν με ωραίο πλασέ το 9-22, σε ένα σετ το οποίο ανήκει ολοκληρωτικά στον Φοίνικα ONEX. Με μπλοκ του Μπράουν ολοκληρώθηκε το δεύτερο σετ καθώς το «Πειρατικό» έκανε το 9-25 και ισοφάρισε σε 1-1.

3ο σετ

Ο Μπράουν ισοφάρισε σε 2-2 με επίθεση πρώτου χρόνου στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ο Ράντκε με ωραίο κι έξυπνο τρόπο κάρφωσε με δύναμη στην πίσω ζώνη για το 3-5. Ο Πρωτοψάλτης με πλασέ έκανε το 5-6. Ο Τακουρίδης μετά από φάση διαρκείας έκανε το 7-6, βάζοντας τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ. Ο Πρωτοψάλτης με μπλοκ πάνω στον Κοκκινάκη έκανε το 7-8 για τους Συριανούς. Άσσος από τον Τακουρίδη, καθώς ο Γκαράς δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα 10-10. Ο Παπαγγελόπουλος ισοφάρισε σε 11-11. Στο πρώτο μέρος του τρίτου σετ οι ομάδες έχουν αρκετά λάθη. Μπλοκ του Μπράουν 11-12. Ο Ράιτς σαν σε προπόνηση μετά το πολύ καλό σέρβις έκανε το 11-13 και ο τεχνικός της ομάδας του ΠΑΟΚ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Στερν πήρε έναν πολύ δύσκολο πόντο 12-14 διατηρώντας τη διαφορά των δύο πόντων για την ομάδα του. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Βαν Ντε Ντρις 12-15. Ο Μπράουν με τον Στερν σταμάτησαν τον Βαν Ντε Ντρις και ανέβασαν τη διαφορά στο +4 κάνοντας το 12-16, αναγκάζοντας τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλέσει το δεύτερό του τάιμ άουτ. Πλασέ του Πρωτοψάλτη για το 14-18. Με πρώτο χρόνο ο Παπαγγελόπουλος το 15-19 και ο Ράντκε πήγε στην γραμμή του σέρβις κάνοντας μάλιστα λάθος πατώντας τη γραμμή. Ο Ράιτς στην κόντρα το 16-21, με τους Συριανούς να πατούν το γκάζι μετά τα μέσα του σετ. Νέα επίθεση από πλευράς Ράιτς για το 16-22 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +6. Ο Στερν σταμάτησε τον Βαν Ντε Ντρις για το 16-23.  Ο Εβάντρο έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου διαμορφώνοντας το 17-25 και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση προσπερνώντας στα σετ με 1-2.

4ο σετ

Ο Ράιτς μείωσε σε 2-1 στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ για τον Φοίνικα ONEX. Ο Τακουρίδης με πρώτο χρόνο το 3-1. Στην κόντρα ο Ράιτς ισοφάρισε σε 3-3.  Άσσος από τον Στερν 4-5 και το «Πειρατικό» πέρασε μπροστά στο σκορ. Δεύτερος συνεχόμενος άσσος από τον ακραίου του Φοίνικα 4-6. Ο Μπράουν στην κόντρα το 4-7 ανεβάζοντας το σερί των Συριανών, αναγκάζοντας τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλέσει το πρώτου του τάιμ άουτ. Τρίτος άσσος από τον Στερν στο τέταρτο σετ 4-8. Ράντκε από πασαδόρος εκτελεστής για το 6-10. Ο Πρωτοψάλτης στην κόντρα το 6-11 και η διαφορά για τους Συριανούς στο +5. Ο Ράιτς έσπασε το διπλό μπλοκ του ΠΑΟΚ 6-12 και νέο τάιμ άουτ από τον κ. Ματιάσεβιτς, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει στην πίεση που του ασκούν οι φιλοξενούμενοι. Κακή επίθεση από τον Κοκκινάκη 6-13, ενώ στη συνέχεια ο Τακουρίδης μείωσε με πρώτο χρόνο το 7-13. Ο Στερν πήρε το μπλοκ άουτ για το 8-15. Ο Τακουρίδης μείωσε σε 10-16 για την ομάδα του, όμως ο Μπράουν με πρώτο χρόνο έκανε το 10-17. Ο Στερν με ωραία επίθεση στη μεγάλη διαγώνιο το 11-18 φέρνοντας τον Φοίνικα ONEX ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τέταρτου σετ. Στην ευθεία η επίθεση του Ράιτς 12-19, παραμένει η διαφορά των +7 πόντων. Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Βαν Ντε Ντρις 13-20. Με πλασέ του Ράιτς διαμορφώθηκε το 14-22. Ο Στερν στην μικρή διαγώνιο έκανε το 15-24. Με το χαμένο σέρβις του Τακουρίδη (16-25) ο Φοίνικας ONEX έκανε το 13 στα σετ και έφυγε με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη.