Το μπλε λουκούμι του Γαλησσά

Σε ιδιαιτέρως θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γαλησσά, όπου και παρουσιάστηκε το περίφημο μπλε λουκούμι, ενώ πραγματοποιήθηκε και τιμητική βράβευση του πρώην προέδρου της κοινότητας, Γιάννη Βουτσίνου.

Στην όμορφη εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν η Τοπική Κοινότητα, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Βουτσίνος μαζί με τον Γιάννη Φρέρη, απόδημο Γαλησσιανό, μίλησαν για το συντονισμένο πλάνο τουριστικής προώθησης της περιοχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, με τη συνδρομή του λουκουμοποιού Γιάννη Αγγέλικα, δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε το “γαλησσιανό” μπλε λουκούμι, ένα προϊόν με σκοπό να αποτελέσει το πρώτο από μία σειρά ιδιαίτερων προϊόντων που θα μπορεί να βρει ο επισκέπτης της περιοχής.

Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του κ. Γιάννη Βουτσίνου, κοινοτάρχη επί σειρά ετών, για την προσφορά του. Ο κ. Βουτσίνος μίλησε για το όραμά του να αγωνιστεί για την ευημερία του τόπου του, ενώ τιμώντας τον ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, εξήρε τη σπουδαία παρακαταθήκη του στον πολιτισμό και την αυτοδιοίκηση στην κοινωνία της Σύρου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας Παύλος Χρυσαφίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος.