Ομόφωνο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας του Γαλησσά για το γεφύρι του χωριού

Στατικός έλεγχος και διαπλάτυνση

Από τα σοβαρά αιτήματα της Τοπικής Κοινότητας του Γαλησσά αποτελεί η απόφαση διενέργειας στατικού ελέγχου στο γεφύρι του χωριού, προκειμένου να διαπιστωθεί η αντοχή του καθώς επίσης και να υπάρξει πρόβλεψη για την ασφαλή διέλευση των οδηγών που μεταβαίνουν από και προς το χωριό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση των τοπικών συμβούλων, όταν τέθηκε το θέμα του γεφυριού σε πρόσφατη συνεδρίασή τους, αναπτύχθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και αφορούν σε αυτό, με σημαντικότερο εξ αυτών τα τμήματα διάβρωσης. Δεδομένης της καθημερινής επιβάρυνσης που υφίσταται το γεφύρι από την διέλευση οχημάτων και δικύκλων, τα μέλη συναποφάσισαν να αιτηθούν στην Τεχνική Υπηρεσία να προβεί σε στατικό έλεγχο προκειμένου να προληφθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ενδεχομένως να προέκυπτε, να συντηρηθεί αυτό, αλλά και στην περίπτωση που είναι εφικτό, να υλοποιηθούν εργασίες διαπλάτυνσης.

Το τελευταίο αίτημα μάλιστα, προωθείται με φόντο την καλοκαιρινή αύξηση των διερχόμενων οχημάτων και δικύκλων καθώς και του αριθμού των λεωφορείων, ώστε να μη χρειάζεται να διακόπτεται εναλλάξ η κυκλοφοριακή ροή για την εξυπηρέτηση όλων.