Αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού από την περιοχή Λωτό ως το καταφύγιο σκαφών

«Φωτίστηκε» η παραλία του Κινίου

  • Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021 - 06:14

Ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στο παραλιακό μέτωπο του Κινίου από την περιοχή Λωτό έως το καταφύγιο σκαφών.

Επόμενο βήμα της υπηρεσίας αποτελεί η ανάπλαση του μόλου Κινίου, ώστε η παραλιακή ζώνη του χωριού να είναι αισθητά αναβαθμισμένη και να τη χαρούν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κανδιώ Μαραγκώ οι εργασίες ξεκινούν σήμερα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι η διάρκεια της σχετικής σύμβασης που υπεγράφη για την ανάθεση του έργου ορίστηκε σε έξι μήνες, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχει λάβει τη δέσμευση του αναδόχου ότι θα καταβληθεί από μέρους του  κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο συντηρημένος μόλος να παραδοθεί τον Ιούνιο. Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι η έγκαιρη εκτέλεση των εργασιών προκειμένου να μην προκληθεί όχληση ούτε στους κατοίκους και λουόμενους ούτε και στους επιχειρηματίες του χωριού.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και οι αναγκαίες συντηρήσεις/επισκευές στην παραλία, βάσει των αναγκών που έχουν καταγραφεί από το ΔΛΤ (καμπίνες, σκαλοπάτια κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος θα προχωρήσει προσεχώς και στη διενέργεια διαγωνισμού για την αντικατάσταση – εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και σε άλλες περιοχές της Σύρου, όπως ο μόλος του Γαλησσά, ο Πάγος και το Πισκοπιό (έμπροσθεν του Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία). Ο εν λόγω διαγωνισμός προβλέπει επίσης νέο ηλεκτροφωτισμό σε σημεία της Ερμούπολης όπως η πλατεία Μιαούλη, η οδός Γεωργίου Παπανδρέου, το κηπάριο του Αγίου Νικολάου κ.α. Δεδομένου ότι απαραίτητη προϋπόθεση για παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο είναι η λήψη σχετικής έγκρισης από το υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος θα στραφεί αρχικά στην υλοποίηση του έργου στα χωριά, η οποία μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, καθώς δεν απαιτούνται ανάλογες αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο.