Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Διάκριση ανάμεσα στις έννοιες "αθανασία" και "Ανάσταση"

  • Σάββατο, 13 Μαΐου, 2017 - 10:38

Αναφορά στη διάκριση μεταξύ των μηνυμάτων της αθανασίας και της Ανάστασης πραγματοποιεί σήμερα η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, κα Αλεξάνδραα Φετουρή, στο πλαίσιο της ανανέωσης του διαδικτυακού ραντεβού της με τους πιστούς, μέσω της εκπομπής “Μηνύματα Πίστεως” της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Προλογικά η κα Φετουρή αναφέρει τα εξής: “Όλες οι Κυριακές, μέχρι και την Ανάληψη ακόμη μας δίνουν μηνύματα μόνο αναστάσιμα γιατί όσο και να μιλήσουμε για την Ανάσταση δεν είναι δυνατόν ούτε να την καλύψουμε, αλλά ούτε και να την εξηγήσουμε, αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα μέσα στον κόσμο. Γι αυτό κι εμείς προσπαθούμε να μιλάμε για την Ανάσταση γιατί είναι θέμα προσωπικό για τον καθένα να κάνει την Ανάσταση δικιά του, να την κάνει πίστη του, να την κάνει προσδοκία του. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που θέλει έρευνα για να το πιστέψεις. Αυτή η Ανάσταση δεν είναι μία καλή ημέρα αλλά είναι η μητέρα. Κι εμείς έχουμε ανάγκη να πάμε στην αγκαλιά αυτής της μητέρας, να κουρνιάζουμε εκεί για να μπορέσουμε να παίρνουμε δύναμη. Και με τη δύναμη της Ανάστασης να ξεπερνάμε όλα τα δύσκολα της ζωής μας, όλες τις αντιξοότητες γιατί δεν είναι και λίγες.

Η Ανάσταση δεν είναι ένα όνειρο που θα μας βγάλει από τον εφιάλτη του θανάτου αφού το όνειρο και ξεπερνιέται και ξεχνιέται. Είναι μία χειροπιαστή πραγματικότητα. Είναι για εμάς ένας προβληματισμός. (...) Η Ανάσταση είναι μία “μεταμόσχευση καρδιάς”.

Η Εκκλησία μας, τί κάνει; Έχει συνεχείς παλμικές κινήσεις της Ανάστασης. Αυτές οι κινήσεις δίνουν τη ζωή της μέσα σε όλους αυτούς τους αιώνες.

(...) Ο Χριστός αναστήθηκε για να ζούμε την αθανασία της Ανάστασης. Δηλαδή να ζούμε την αιώνια ζωή.