Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

"Το δικό μας άρμα για τον ουρανό είναι η προσευχή μας"

  • Σάββατο, 20 Μαΐου, 2017 - 10:44

Η Απόδοση του Πάσχα και η ανάληψη του Χριστού εορτάζεται την τελευταία εβδομάδα της Αναστάσεως. Με την ελπίδα το φως της Ανάστασης να μη σβήσει από τη ψυχή μας, ώστε να καταφέρουμε να είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και να ξεπερνάμε τις δύσκολες ημέρες, η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή αναφέρεται στο νόημα και τη βαθύτερη σημασία του τελευταίου αναστάσιμου χαιρετισμού.

Όπως τονίζει, καθετί στη ζωή μας κρίνεται από την απόδοσή του και τότε καταλαβαίνουμε και τι αξία έχει. Η Ανάσταση άφησε τον Χριστό κάτω στη γη, να είναι δίπλα μας, βοηθός μας. Γεγονός που μας δημιουργεί μια ελπίδα ότι έχω κάπου να απευθυνθούμε και να βρούμε βοήθεια. Βρισκόμαστε σε μια πνευματική άνοιξη, νιώθουμε μια θεϊκή χαρά μέσα στην καρδιά μας. Με αυτό το ανέσπερο φως του Πάσχα βρισκόμαστε σε έναν άλλον κόσμο, είμαστε φωτεινοί άνθρωποι, πορευόμαστε στη χώρα των ζωντανών. Το φως έχει ανοίξει τα μάτια της ψυχής μας και μπορώ να γνωρίζουμε πλέον ποιος είναι ο προορισμός μας.

Σύμφωνα με το ευαγγέλιο, μετά από 40 μέρες ο πήρε τους μαθητές του και πήγαν στη Βιθυνία, όπου τους λέει να γίνουν μάρτυρες της Ανάληψής του στους ουρανούς και να μη στεναχωριούνται. Ο Χριστός κατέβηκε στη γη σαν Θεός, ενσαρκώθηκε και ανεβαίνει πάλι στον ουρανό με ανθρώπινη φύση. Μας λέει ότι «τώρα ανοίγει η πόρτα και όλοι οι άνθρωποι μπορείτε να έρθετε μαζί μου αν θέλετε». «Το δικό μας άρμα που θα μας ανεβάσει στον ουρανό θα φτιαχτεί μόνο με την προσευχή μας», υπογραμμίζει η κ. Φετουρή.