Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

"Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε και θα σωθείς"

  • Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, 2017 - 10:22

Ένα διπλό θαύμα, μέσα από το οποίο αντιμετωπίζονται ριζικά δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα του ανθρώπου, η ασθένεια και ο θάνατος, μας διηγείται το σημερινό Ευαγγελικό επεισόδιο κατά Λουκά με το μήνυμα «Μη φοβού, μόνον πίστευε, και σωθήσεται».

Όπως σημειώνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή «και στην περίπτωση της αιμορροούσης γυναικός και, αλλά του Ιάειρου, ο οποίος ζητούσε τη σωτηρία της ετοιμοθάνατης κόρης του, η πίστη επαινείται και επιβραβεύεται από τον Ιησού. Τα δύο πρόσωπα, διαφορετικής κοινωνικής στάθμης, αλλά με πολλά προβλήματα, δέχονται τη δωρεά του Θεού ως ανταμοιβή για τη βαθιά τους πίστη».

Στην έναρξη των σημερινών Μηνυμάτων Πίστεως η κ. Φετουρή χαρακτήρισε το βιβλίο της Αγίας Γραφής ένα χρυσορυχείο, μέσα στο οποίο μπορείς να βρεις πολύτιμους θησαυρούς γνώσης για να διαμορφώσεις τη συμπεριφορά σου. «Ο Λόγος του ευαγγελίου απευθύνεται σε όλους, αποτελεί πάντοτε έναν λαμπρό φάρο προκειμένου να σε φωτίζει να περπατάς σωστά στο δρόμο της ζωής σου. Ο λόγος του θεού καταξιώνεται στην ιστορία σαν μια χαρισματική διακονία για να ποιμαίνει τον λαό του Θεού και να συμβάλει στη δημιουργίας του ήθους του ανθρώπου και να του δίνει μια υψηλή πνευματική ποιότητα στη ζωή του. Αυτός ο θεός λόγος λειτουργεί μέσα στην ψυχή μας θετικά και προσπαθεί να εκπληρώσει τις ανάγκες των ανθρώπων.