Bazaar αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Στήριξης ΑμεΑ «Δικαίωμα»

«Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια»

Μπλουζάκια, κοσμήματα, πορτοφόλια και πολλές ακόμη χειροποίητες δημιουργίες περίμεναν το βράδυ της Τετάρτης τους επισκέπτες της πλατείας Μιαούλη, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού bazaar αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ΑμεΑ και ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «Δικαίωμα».

Τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση οικογενειών του Συλλόγου. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν εμπράκτως Συριανοί καλλιτέχνες, οι οποίοι προσέφεραν ανιδιοτελώς έργα τους για τις ανάγκες του παζαριού. Ωστόσο, εξίσου σημαντική ήταν και η συνδρομή παιδιών του συλλόγου, τα οποία ξεδίπλωσαν το ταλέντο και τη φαντασία τους για να βοηθήσουν με τη σειρά τους τον ιερό αυτό σκοπό.

«Οι ανάγκες είναι πάγιες και δυστυχώς πολύ μεγάλες» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Ειρήνη Συμεωνίδου. «Ο Σύλλογος στέκεται δίπλα σε κάθε οικογένεια είτε με νομική βοήθεια, είτε παρέχοντας ενημέρωση. Πλέον διαθέτει γραμματέα για να λειτουργεί κάθε μέρα το γραφείο. Παράλληλα, συνοδεύουμε τα μέλη εκεί όπου πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους από την πολιτεία, ενώ προσπαθούμε να ξεκινήσουμε κάποιες ενημερώσεις για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και εκπαιδευτικές ανάγκες, ιδιαίτερα εκεί όπου ενέχονται κάποια σύνδρομα που δεν είναι αρκετά γνωστά. Στα σχέδιά μας είναι η διανομή σχετικών εντύπωση σε δασκάλους νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, αλλά και σε παιδιάτρους».

Αναφερόμενη στην Ειδική Αγωγή, η κ. Συμεωνίδου χαρακτήρισε «απογοητευτική» την κατάσταση, από πλευράς της πολιτείας. «Από τις 22 παράλληλες στηρίξεις τις οποίες περιμέναμε πέρυσι στις Κυκλάδες, ήρθαν μόνο δύο. Φέτος κάναμε κάποιες ενοχλήσεις στο Υπουργείο Παιδείας και θα καταβάλλουμε προσπάθειες, ώστε τη νέα χρονιά να καλυφθούν αυτές τις θέσεις. Δεν είμαστε αισιόδοξοι, αλλά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν τους δασκάλους που χρειάζεται», υπογράμμισε.

Ετικέτες: