Με σπρέι βάφτηκαν ξανά νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης, κάδοι ανακύκλωσης αλλά και πινακίδες του ΚΟΚ

Νέα αποτυπώματα ασυνειδησίας και υποβάθμισης του κέντρου

Σε νέο κύκλο επίθεσης ενάντια της καλής εικόνας του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης προχώρησαν ασυνείδητοι, οι οποίοι έβαψαν με σπρέι πολλά σημεία νεοκλασικών κτιρίων, επιφάνειες κάδων ανακύκλωσης, καθώς και πινακίδες του ΚΟΚ.

Οι πιο έντονες κινήσεις από μέρους τους καταγράφονται πλησίον της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην πλατεία Τσιροπινά, σημείο από το οποίο διέρχεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών που περπατά στο κέντρο και θαυμάζει την αστική ομορφιά της Ερμούπολης.

Πρόκειται για κινήσεις που πρέπει να λάβουν τέλος, καθώς δεν υποβαθμίζουν μόνον αισθητικά την εικόνα του ιστορικού κέντρου, αλλά έρχονται να φορτώσουν και κόστος στις “πλάτες” του Δήμου ή του κάθε ιδιώτη, που θα πρέπει να καθαρίσει τα σημεία που έχουν... προσβληθεί από σπρέι και γκράφιτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερα κοστοβόρες είναι οι εργασίες που απαιτούνται για να καθαριστούν οι μαρμάρινες επιφάνειες των νεοκλασικών κτιρίων και μνημείων της Ερμούπολης, με αποτέλεσμα πολλά από τα γκράφιτι και τα συνθήματα να παραμένουν σε αυτά.

 

Ετικέτες: