Οι βουλευτές Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος στο Νεώριο

"Καμία ρύθμιση αν δεν εξασφαλιστούν πρώτα οι εργαζόμενοι του Νεωρίου"

Επιτακτικό αίτημα από την πλευρά των εργαζομένων η προάσπιση των δικαιωμάτων τους

Κατηγορηματικοί υπήρξαν οι εργαζόμενοι του Νεωρίου στη συνάντησή τους με τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές του Σύριζα, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο, ως προς την αντιμετώπιση την ζητημάτων του ναυπηγείου μέσω μίας νέας τροπολογίας που κατά πάσα πιθανότητα θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας προς ψήφιση, υπογραμμίζοντας πως προέχει η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές μετέβησαν στο χώρο του ναυπηγείου σήμερα το πρωί, πραγματοποιώντας δύο ξεχωριστές συναντήσεις με τους εργαζομένους και με στελέχη της διοίκησης και ειδικότερα τους κκ. Γιάννη Στεφάνου και Κωνσταντίνο Κοκκάλα.

Οι εργαζόμενοι εμφανώς αγανακτισμένοι εξαιτίας της μη τήρησης των υποχρεώσεων της επιχείρησης και προς τους ίδιους, τόνισαν πως “δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση”, ζητώντας επιτακτικά να μάθουν ποιες προθέσεις υπάρχουν από την πλευρά της, για το παρόν και το μέλλον του ναυπηγείου. “Τί είναι εκείνο που μπορεί να μας διασφαλίσει ότι θα μπορεί το μαγαζί να λειτουργεί” σημείωσαν χαρακτηριστικά, ερώτημα το οποίο κλήθηκαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης να απαντήσουν.

Τόσο ο κ. Κοκκάλας, όσο και ο κ. Στεφάνου, υποστήριξαν γενικόλογα πως, η κρίση έχει “χτυπήσει” τα τελευταία χρόνια τον κλάδο, επισημαίνοντας πως, διατηρείται σήμερα “η ελπίδα ότι με την ένταση της εργασίας που παρατηρείται και την αγάπη των εργαζομένων για την επιχείρηση, ευελπιστούμε ότι θα τα βγάλουμε πέρα”. Προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, αιτήθηκαν βοήθεια ώστε να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αφού το ναυπηγείο αδυνατεί να λειτουργήσει όταν δεν υπάρχει ρευστότητα.

Αναλυτική αναφορά στην έντυπη έκδοση.

Οι δύο συναντήσεις θα προβληθούν στο web tv, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως, αρχικά ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την επιθυμία του να μην παραστούν στη συνάντηση με τους βουλευτές τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο βουλευτής του Σύριζα, Νίκος Μανιός αν και επρόκειτο να παραστεί στη συνάντηση, εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν τα κατάφερε.