Καλλωπισμός του 3ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ερμούπολης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

«Ανταμοιβή μας θα είναι τα χαμόγελα των παιδιών»

Χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών τους θα βάλουν οι γονείς του 3ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν το σχολείο τους έναν φιλόξενο και ευχάριστο χώρο για όλους τους μαθητές.

Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ξεκίνησε το περασμένο σαββατοκύριακο ο καλλωπισμός του προαυλίου και της πρόσοψης του σχολείου, προκειμένου οι ψυχροί -μέχρι σήμερα- τοίχοι του, να γεμίσουν χαρούμενες ζωγραφιές.

Το εγχείρημα αγκαλιάστηκε από μία μικρή ομάδα δέκα γονέων, οι οποίοι έξυσαν και στόκαραν τους τοίχους, έβαλαν σοβά όπου χρειαζόταν και πέρασαν τα πρώτα χέρια της βάσης, πάνω στην οποία θα ζωγραφίσουν στη συνέχεια με τη βοήθεια των παιδιών. Στις εργασίες βοήθησαν σημαντικά και οι Διευθύντριες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.

 «Μπορεί να κουραστήκαμε πολύ, όμως η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας θα είναι τα χαμόγελα των παιδιών» σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Κομνηνού, εξηγώντας ότι η προσπάθεια των γονέων έτυχε θερμής ανταπόκρισης και από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνεχάρησαν τους συμμετέχοντες.

Συνεργασία γονέων και μαθητών

Οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή και των ίδιων των μαθητών, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το δημιουργικό ταλέντο τους, προκειμένου το σχολείο τους να αποκτήσει στυλ, άποψη και μία χαρούμενη νότα, τώρα που η Άνοιξη έριξε και επίσημα το πέπλο της.

«Το σαββατοκύριακο θα περάσουμε κάποια χέρια ακόμα τη βάση και την πρόσοψη, την οποίοι δεν έχουμε τελειώσει, καθώς περιμένουμε να τελειώσει» υπογράμμισε η κ. Κομνηνού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία των παιδιών που θα προσπαθήσουν με τη σειρά τους να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για το τελικό αποτέλεσμα.

Εθελοντική εργασία

«Θα καλέσουμε κάποια παιδιά για να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε τους τοίχους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα «φώτα» του θα δώσει ένας μπαμπάς, μέλος του Συλλόγου, που ασχολείται με τη ζωγραφική, κάνοντας τα περιγράμματα, πάνω στα οποία θα δημιουργηθούν τα σχέδια. Στη συνέχεια, η ομάδα θα καταπιαστεί με την καγκελόπορτα, η οποία επίσης θα ζωγραφιστεί και με τα κάγκελα στο πεζούλι της πρόσοψης. «Θέλουμε να κάνουμε κάτι χαρούμενο για τα παιδιά, γιατί αυτή τη στιγμή το σχολείο είναι ένα ψυχρό μέρος. Θα βάλουμε φύση, δέντρα, πεταλουδίτσες, γρασίδι, ουράνιο τόξο και εκεί που είναι η Α’ Δημοτικού, θα μπουν γράμματα και αριθμοί».

Η επίτευξη αυτού του στόχου βασίζεται στην εθελοντική εργασία των γονέων, οι οποίοι αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και ανέλαβαν τις εργασίες με δικά τους έξοδα. «Για την αγορά των χρωμάτων, θα χρησιμοποιήσουμε κάποια χρήματα που διέθεσε πέρυσι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο του βαψίματος των εσωτερικών χώρων του σχολείου, ωστόσο, τα περισσότερα υλικά θα καλυφθούν με δικά μας έξοδα», διευκρίνισε η κ. Κομνηνού.

Παράδειγμα για τους μαθητές

Καταλήγοντας τόνισε ότι μέσα από αυτό το έργο, οι γονείς μαθαίνουν στα παιδιά τους ότι είναι σημαντικό να προσπαθούμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, δίνοντας στην καθημερινότητά μας χρώμα. «Θέλουμε να γίνει μια σωστή δουλειά, όχι προχειρότητες και τα σχέδια να είναι όμορφα. Αυτά θα έχουν την υπογραφή και των παιδιών, τα οποία θα συμμετέχουν για να νιώσουν αφενός όμορφα και αφετέρου το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε αυτό που συνδημιούργησαν», υπογράμμισε.