Το «Αερόστατο» ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του «πτήση»

«Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και ελπίδα»

Φωτό: Μαριάννα Αρβύθη

Με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ταξίδι του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αερόστατο», που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβριο με 9 μόλις παιδιά και έκλεισε τη χρονιά με 32 μικρούς «επιβάτες».

Στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου, που φιλοξενήθηκε στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων, προσωπικό και μαθητές έβαλαν τα δυνατά τους για να μεταδώσουν προς πάσα κατεύθυνση το  μήνυμα της αγάπης.

«Όλη αυτή τη χρονιά δώσαμε πολλή αγάπη στα παιδιά γι' αυτό και αποφασίσαμε να της αφιερώσουμε τη γιορτή μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Κοινή Γνώμη» η υπεύθυνη του «Αερόστατου», Χριστίνα Πρίντεζη. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν "Όπου υπάρχει αγάπη", γιατί με την αγάπη, όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Στη γιορτή συμμετείχαν όλα τα παιδιά του Σταθμού με το μικρότερο να είναι 15 μηνών.

Κανείς δεν είναι μόνος του

Σ’ ένα δάσος, ο ήλιος κουράστηκε να είναι συνέχεια μόνος του εκεί ψηλά, πραγματοποιώντας καθημερινά το ίδιο ταξίδι και άρχισε να πιστεύει πως κανείς δεν τον αγαπάει. Έτσι όλα τα πλάσματα του δάσους κουκουβάγια, λουλούδια, πεταλούδες, αρκουδάκια, σκαντζοχοιράκια, κουνελάκια, βατραχάκια και μελισσούλες προσπαθούσαν να πείσουν τον ήλιο να μη φύγει. Καταλυτικό ρόλο, έπαιξαν το ουράνιο τόξο και μικρά αερόστατα, τα οποία έπεισαν τον ήλιο ότι δεν είναι μόνος του, αφού όλοι τον αγαπούν γιατί όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει και ελπίδα.

Στο τέλος όλοι οι γονείς ανέβηκαν στην σκηνή για να τραγουδήσουν όλοι μαζί το τραγούδι της αγάπης. Μοιράστηκαν τα ενθύμια και αναμνηστικά δωράκια από το σχολείο και υπήρχε και μικρό κέρασμα.