Γαλλικές κρέπες και περιήγηση των λιλιπούτειων μαθητών στον Πύργο του Άιφελ

Το Αερόστατο «πέταξε» στο Παρίσι

Την εκπαιδευόμενη του Κοινοτικού προγράμματος ERASMUS + Mehnane Amel, ευχαρίστησαν για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο πλαίσιο της δεκαπενθήμερης πρακτικής άσκησής της, οι μαθητές του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αερόστατο».

Το πρόγραμμα Εrasmus + στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση ατόμων σε δραστηριότητες κατάρτισης για την απόκτηση και χρήση γνώσεων.

Κατόπιν, εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Mehnane Amel τοποθετήθηκε στην «ταξιδιάρικη» εκπαιδευτική μονάδα του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να παραμείνει για δεκαπέντε ημέρες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρακτικής της άσκησης, παιδιά και προσωπικό του Σταθμού την τίμησαν και την αποχαιρέτισαν, αφιερώνοντας τη χθεσινή -προτελευταία- ημέρα, στη χώρα της, τη Γαλλία.

«Καλημέρα» αλά γαλλικά

Την όρεξη των λιλιπούτειων μαθητών για το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που οργάνωσε και επιμελήθηκε η υπεύθυνη του «Αερόστατου» Χριστίνα Πρίντεζη, άνοιξε ένα νοστιμότατο πρωινό, που περιλάμβανε γαλλικές κρέπες με σπιτική μαρμελάδα. Στη συνέχεια, τα παιδιά είδαν τον χάρτη και μιλώντας για την απόσταση μεταξύ των χωρών, έμαθαν ότι η Αμέλ ήρθε στην Ελλάδα με αεροπλάνο. Αφού είδαν και παρατήρησαν καλά τη σημαία της χώρας της, εντόπισαν διαφορές και ομοιότητες ανάμεσα στην ελληνική και τη γαλλική γλώσσα. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να καλημερίσουν την Αμέλ, προσφωνώντας το οικείο προς την ίδια «bonjour». Για να τους ευχαριστήσει, η Αμέλ τους έμαθε το γαλλικό τραγουδάκι «Alouette, gentille alouette». Ενθουσιασμένα τα παιδιά της ζητούσαν κι άλλα τραγούδια, σειρά όμως είχε η ετοιμασία μίας κατασκευής για το σήμα κατατεθέν του Παρισιού: τον Πύργο του Άιφελ, στον οποίο τα χρωματιστά καλαμάκια έδωσαν μια παιδική πινελιά.

Πολυπολιτισμικότητα και ανακάλυψη της διαφορετικότητας

Επειδή το αεροπλάνο κέρδισε την προσοχή των παιδιών, μικροί και μεγάλοι ετοίμασαν βαλίτσες, πήραν τα εισιτήριά τους στο χέρι και πέρασαν την πόρτα του αεροπλάνου. Όταν κάθισαν στις θέσεις τους και έβαλαν τις ζώνες τους, η αεροσυνοδός τους προσέφερε χυμό και παραμύθια για να διαβάσουν. Όταν πια ο πιλότος έβγαλε την ανακοίνωση της άφιξης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και επισκέφτηκαν τον πύργο του Άιφελ, τον οποίο είχαν κατασκευάσει με τουβλάκια.

Αυτή η ξεχωριστή ημέρα χάρισε στους μικρούς ταξιδιώτες του «Αερόστατου» πλήθος γνώσεων και εμπειριών, καθώς η πολυπολιτισμικότητα και η ανακάλυψη της διαφορετικότητας ανοίγει τους ορίζοντες των παιδιών.