Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Αερόστατο» έγινε 1 έτους

Η χαρά κρύβεται στα πιο απλά πράγματα

Τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά φιλοξένησε χθες το πρωί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Αερόστατο», δίδοντας την ευκαιρία στους μικρούς «επιβάτες» του να παίξουν παρεούλα «το κρυφτό της χαράς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η γνωστή συγγραφέας και παιδαγωγός, στο βιογραφικό της οποίας περιλαμβάνονται σεμινάρια και πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες παρουσίασε το παραμύθι της «Το κρυφτό της χαράς», το οποίο «ντύνει» μουσικά ο Νίκος Παπαδογιώργος με τον Παντελή Θαλασσινό στο τραγούδι.

Ήρωες της ιστορίας είναι πέντε ζωάκια, από την αυγή έως το σούρουπο, σε ένα δάσος, πριν και μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, τα οποία προσπαθούν να ανακαλύψουν που κρύβεται η χαρά.

Η διαδραστική Παρουσίαση του βιβλίου περιελάμβανε κινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, στα οποία τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παίξουν δημιουργικά  μαζί με τα παιδιά τους αλλά και να πιούν τον καφέ που προσέφερε το σχολείο στην αυλή του.

Στη συνέχεια ακολούθησαν σχετικά από τις παιδαγωγούς του Αερόστατου. Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν συνολικά 200 άτομα, εκ των οποίων τα 80 ήταν παιδιά, είχε ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του σχολείου. Τρεις τυχεροί είχαν τη χαρά να κερδίσουν κατόπιν κληρώσεως το παραμύθι της κ. Καββαδά. 

Ετικέτες: