Οι μαθητές της Πάρου «νοιάζονται κα δρουν» για την τρίτη ηλικία

  • Τρίτη, 20 Μαρτίου, 2018 - 06:14

To Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου επισκέφτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Λευκών - Κώστου Πάρου, στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο συντονίζει στις Κυκλάδες, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μαρκέλλα Παραμυθιώτου.

Με την επίσκεψη αυτή ολοκληρώθηκε μια σειρά δράσεων (ενημέρωση με προβολή παρουσίασης, επαφή, συζήτηση με ηλικιωμένους που κατοικούν στον Κώστο και αναγνώριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δημιουργία και προσφορά έργων στο Γηροκομείο). Οι δράσεις αποσκοπούσαν στην ανάδειξη των αξιών  του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ενεργού πολιτειότητας που πραγματεύεται το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Τα παιδιά των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του Δ.Σ. Λευκών-Κώστου τραγούδησαν, συστήθηκαν με θεατρικό τρόπο , γνωρίστηκαν και κουβέντιασαν με τους ηλικιωμένους που διαμένουν εκεί. Επίσης ήρθαν σε επαφή με την εθελοντική ομάδα που προσφέρει σημαντικό έργο στο Γηροκομείο Πάρου. Οι μαθητές έφτιαξαν  ομαδικές εργασίες για να γεμίσει για να γεμίσει με τα έργα τους, χρώμα κι ελπίδα η αίθουσα εκδηλώσεων  του Γηροκομείου. Οι γονείς ετοίμασαν τα κεράσματα. Με την παρουσία τους γέμισαν χαρά τους ηλικιωμένους που διαβιούν εκεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας  κ. Καλλίνικος ο έπαρχος Πάρου κ, Κώστας Μπιζάς, οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμό, εθελοντές και  γονείς των μαθητών.

Το σχολείο ευχαριστεί τον πολιτιστικό σύλλογο ΜΕΑΣ ΥΡΙΑ ΛΕΥΚΩΝ που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης, την Κατερίνα Παναγάκη που έγραψε το κείμενο της παρουσίασης, την κ.  Τσούμα που δίδαξε τα τραγούδια, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς  για τη βοήθεια. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει σε όλους τους μαθητές για τη σοβαρότητα, την αγάπη και την εξαιρετική τους παρουσία.