Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με θέμα το περιβάλλον

Τα «μονοπάτια» για μία καλύτερη ζωή

  • Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2019 - 06:13

Στο Erasmus+ Project με τίτλο «Healty Styles – Pathways for Life» θα συμμετάσχει για τα επόμενα δύο σχολικά έτη (2019-2020) το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου.

Το έργο έχει σαν βασικό θέμα το Περιβάλλον (οικολογικό αποτύπωμα, κατανάλωση ενέργειας, διατροφή κτλ) και έχει σαν στόχο αφού γίνει μια καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης να προτείνει πρακτικούς τρόπους βελτίωσής της (υγιεινή διατροφή, εξοικονόμηση ενέργειας κ.α.).

Στο πλαισίο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τις 05 έως τις 09 Νοεμβρίου 2019, η πρώτη διεθνική συνάντηση των συμμετεχόντων στην πόλη Castello San Gioavanni της Ιταλίας, στην οποία βρίσκεται το συντονιστικό σχολείο του έργου. Στη συνάντηση αυτή, που συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Λετονία), αποφασίστηκαν οι βασικοί άξονες της εφαρμογής του προγράμματος και προγραμματίστηκαν οι επόμενες κινητικότητες με συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου εκπροσώπησε ο Διευθυντής του, Νεκτάριος