Εξ αποστάσεως συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων του προγράμματος «Healty Styles – Pathways for Life»

Δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της καραντίνας

  • Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:11

Στο Erasmus+ Project με τίτλο Healty Styles – Pathways for Life με θέμα το περιβάλλον συμμετέχει από το προηγούμενο διδακτικό έτος το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρο.

Στο πλαίσιο του έργου, τα πέντε συνεργαζόμενα σχολεία από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία και τη Λετονία καταγράφουν τις απόψεις τους για το οικολογικό αποτύπωμα, την κατανάλωση ενέργεια, τη διατροφή και προτείνουν πρακτικούς τρόπους βελτίωσής της.

Η πρώτη διεθνική συνάντηση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στην πόλη Castello San Gioavanni της Ιταλίας, στην οποία βρίσκεται το συντονιστικό σχολείο του έργου. Στη συνάντηση αποφασίστηκαν οι βασικοί άξονες της εφαρμογής του προγράμματος και σχεδιάστηκαν οι επόμενες κινητικότητες με συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου συμμετείχε στη δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος, στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις του σχολείου μας, να γνωρίσουν, να συζητήσουν και να συνεργαστούν με παιδιά από τα συνεργαζόμενα σχολεία, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες φυσικής άσκησης, να μαγειρέψουν παραδοσιακή ισπανική συνταγή, να επισκεφτούν κτήματα με βιολογικές καλλιέργειες, προκειμένου να διαπιστώσουν την αξία της άσκησης, της σωστής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εξ αποστάσεως συνάντηση για την τρέχουσα σχολική χρονιά των εταίρων του προγράμματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από τις πέντε συνεργαζόμενες χώρες και παρουσίασαν δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο της Σύρου παρουσίασε δραστηριότητες των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης, όπως βόλτες και παιχνίδι με τα κατοικίδια, δημιουργική απασχόληση κ.α.