Οδηγίες προς γονείς και μαθητές για το υπόλοιπο του τρέχοντος σχολικού έτους

«Νέα δεδομένα» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

  • Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021 - 06:13

Για τις αλλαγές στον τρόπο προσέλευσης – αποχώρησης των μαθητών, τους χώρους των διαλειμμάτων ανά τάξη, αλλά και τα νέα δεδομένα που επιβάλλει το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, ενημερώνει τους γονείς η Διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και η αποφυγή συνωστισμού – συγχρωτισμού.

Κατά την πρωινή προσέλευση στο Σχολείο, οι συνοδοί των μικρών μαθητών, παρακαλούνται να μην ανεβαίνουν μαζί τους έως επάνω στο σκαλί εξωτερικής εισόδου του Σχολείου ή τον εσωτερικό διάδρομο. Τα παιδιά, αφού ανέβουν στο σκαλί εισόδου, θα συνοδεύονται από τους εφημερεύοντες και τη σχολική βοηθό, για να πάνε απευθείας στην τάξη τους.

Ιδιαίτερα κατά την αποχώρηση, οι γονείς και οι συνοδοί δεν θα πρέπει να συνωστίζονται στις εισόδους – εξόδους του σχολείου, ώστε με τη βοήθεια των εφημερευόντων να αποχωρούν τα παιδιά με τάξη, ασφάλεια και τηρώντας τις αποστάσεις.

Τρόπος και ώρες αποχώρησης

Ώρα 13.00: θα παραλαμβάνονται από τους γονείς οι μαθητές των Α΄, Β΄ τάξεων. Η Α΄ τάξη από την κεντρική πόρτα, ενώ η Β΄ από την έξοδο της πάνω αυλής.

Ώρα 13.10΄: αποχωρούν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ τάξεων: Η Γ΄ τάξη από την έξοδο της πάνω αυλής, ενώ η Δ΄ από την κεντρική.

Ώρα 13.15΄: αποχωρούν οι μαθητές Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων. Η Ε΄ από την κεντρική πόρτα, ενώ η ΣΤ΄ από την έξοδο της πάνω αυλής.

Για τυχόν αλλαγή που ίσως προκύψει στο θέμα αυτό, για όποιο λόγο γίνει αυτό, θα υπάρξει νέα ενημέρωση. Στην περίπτωση παραλαβής αδελφών διαφορετικών τάξεων, οι γονείς καλούνται να συμφωνήσουν τον τρόπο και το σημείο συνάντησής τους ακριβώς.

Η επικοινωνία των γονέων με το διδακτικό προσωπικό θα γίνεται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Η είσοδος των γονέων στο κτήριο του σχολείου για οιονδήποτε λόγο θα γίνεται αποκλειστικά κατόπιν συνεννόησης με την Διεύθυνση του σχολείου.

Τα διαλείμματα θα πραγματοποιούνται σε ξεχωριστούς ανά τάξη χώρους, όπως γνωρίζουν ήδη τα παιδιά.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα (έως τις 15:00).

Το πρόγραμμα ενδέχεται να έχει μικρή διαφοροποίηση, λόγω της προσθήκης των γαλλικών/ γερμανικών στις Ε/ ΣΤ τάξεις, θέμα που τακτοποιήθηκε προσφάτως, με τον τρόπο που ορίστηκε από τις Υπηρεσίες της Εκπαίδευσης

Καθίσταται επίσης γνωστό πως το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης διαθέτει πλέον Εκπαιδευτικό για το Τμήμα Ένταξης και για την παράλληλη στήριξη μαθήτριας. Σύντομα, οι γονείς και οι συμμετέχοντες μαθητές, θα ενημερωθούν ξεχωριστά, για τη λειτουργία και το πρόγραμμα της σχολικής ένταξης.

Τέλος, προτείνεται σε όλους η ενημέρωση μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου και τη σελίδα του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Facebook, ενώ για όλα τα τρέχοντα θέματα θα υπάρχει ενημέρωση από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τάξεων.

«Εύχομαι η υπόλοιπη σχολική χρονιά να κυλήσει χωρίς απρόοπτα, με υγεία και ασφάλεια για μικρούς και μεγάλους», καταλήγει η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Μαρία Τσαλικίδου.