Απονομή «Ετικέτας eTwinning School» 2021-2022 στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου

Αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων του

Η ενεργή συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου στο δίκτυο του eTwinning και η εφαρμογή καλών πρακτικών που το καθιστά πρωτοπόρο και πρότυπο τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο αναγνωρίστηκαν για μία ακόμη φορά από την κοινότητα του προγράμματος.

Το σχολείο της Σύρου αποτελεί ένα από τα 77 σχολεία σε όλη την Ελλάδα στα απονεμήθηκε η ετικέτα eTwinning School για τα έτη 2021 – 2022.

Σημειώνεται πως, στο eTwinning συμμετέχουν σχολεία από 44 χώρες της Ευρώπης αλλά και χώρες εκτός αυτής.

Με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning, το δίκτυο αναγνωρίζει και επικροτεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο μεμονωμένων μελών του eTwinning, αλλά και ολόκληρου του σχολείου, όπου ομάδες εκπαιδευτικών και σχολικών ηγετών εργάζονται παρέα.

Η κατάκτηση του τίτλου «Σχολείο eTwinning» βασίζεται στην ιδέα ότι συντελείται ένα εξελικτικό ταξίδι με στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν αντικειμενικά. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό, αλλά για πρόοδο του σχολείου που μεταβαίνει από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Τα Σχολεία eTwinning αναγνωρίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως πρότυπα για το eTwinning, προάγουν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, αποτελούν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινότητα και διαμορφώνουν ένα δίκτυο ηγετικών σχολείων που εμπνέουν τη μελλοντική εξέλιξη της δράσης. Επίσης, χαίρουν υψηλής προβολής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν την Ετικέτα eTwinning που απέσπασαν στο διαφημιστικό και ενημερωτικό τους υλικό . Τέλος, αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως: Ψηφιακή πρακτική, Πρακτική ψηφιακής ασφάλειας, Καινοτόμες και δημιουργικές προσεγγίσεις της παιδαγωγικής, Προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού, Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με προσωπικό και μαθητές.

Αυτό δεν αποτελεί απλά την αναγνώριση της προσωπικής επιτυχίας επιμέρους εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών επιτευγμάτων ολόκληρης της ομάδας του eTwinning.

Me την Ετικέτα Σχολείου eTwinning τιμήθηκαν συνολικά 2.935 από όλο τον κόσμο μετά από μια διαδικασία αίτησης δύο φάσεων.