Πίνακες προβλημάτων σχολικών κτιρίων

  • Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2023 - 18:53

Στις 17 Μαΐου, ο φορέας μας, απέστειλε επιστολή στο γραφείο του Δημάρχου και στην Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αναφορικά με τη διεξαγωγή μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου, για τα κρίσιμα κτιριακά ζητήματα που επηρεάζουν τα σχολεία της Πάρου. Ο σκοπός της αρχικής μας επικοινωνίας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους σχετικά με αυτές τις ανησυχίες μας ώστε να προβούν στην άμεση αντιμετώπιση των κρίσιμων αυτών θεμάτων.

Δυστυχώς, παρά το πέρασμα του χρόνου, δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση σχετικά με την επιστολή μας. Μόλις 20 μέρες μακριά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ανησυχούμε βαθιά για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων μας. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση των κτιριακών ζητημάτων και η λήψη των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικού ελέγχου, είναι ζωτικής σημασίας βήματα για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μάθησης.

Κατανοούμε τις απαιτήσεις στο πρόγραμμα της διοίκησης, αλλά τους προτρέπουμε ευγενικά και θεσμικά, να δώσουν προτεραιότητα σε αυτό το θέμα, για χάρη της ασφάλειας και της εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης, παρακαλούμε να μας ενημερώσει η διοίκηση του δήμου, αν έχει προβεί σε ενέργειες για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων και τη λήψη μέτρων αντισεισμικού ελέγχου όπως περιγράφηκε παραπάνω.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο για την επίλυση αυτών των πιεστικών ζητημάτων και καλούμε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο που έχουμε αιτηθεί, να μας ενημερώσει είτε γραπτώς είτε σε μία διά ζώσης συνάντηση.

Επισυνάπτουμε τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων όπως μας έχουν αποσταλεί από τους συλλόγους γονέων και τις διευθύνσεις, έως τον Μάιο όπου και αιτηθήκαμε το μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο, σε μορφή κατηγοριοποίησης βαθμίδων των σχολικών κοινοτήτων. Στα κενά δεν μας έχουν αποσταλεί πληροφορίες.

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου