Ο Δήμαρχος Μυκόνου βασικός ομιλητής στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

  • Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2017 - 13:12

Θεματικό Συνέδριο με τίτλο «Νησιωτική Πολιτική-Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα» διοργανώνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία µε την Κεντρική Ένωση Δήµων Ελλάδας και µε την συνδροµή του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, κατά το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα.

Η µελέτη µε τίτλο «Νησιωτική Πολιτική-Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα» που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης µε την συνεργασία του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης και και αφορά στους Δήμους που ταυτόχρονα αποτελούν και Νησιά, είναι η υπεύθυνη και επιστηµονικά τεκµηριωµένη πρόταση της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθµού και της Κ.Ε.Δ.Ε σχετικά με το εν λόγω μείζον ζήτημα.

Βασικό στόχο του συνεδρίου αποτελεί η διερεύνηση των δυνατοτήτων διαµόρφωσης ενός προτύπου νησιωτικής ανάπτυξης, ώστε µετέπειτα να χαραχθεί µια Εθνική Νησιωτική Στρατηγική, εναρµονισµένη µε τη νησιωτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν πολλοί και σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα της Διοικητικής Υποστήριξης και της στελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών των Νησιωτικών Δήμων.

Το ''παρών'' στο συνέδριο θα δώσουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής, ενώ ομιλητές θα είναι πέραν του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, πλήθος Δημάρχων, Καθηγητών Πανεπιστημίων και λοιπών ειδικών σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκης και Νησιωτικής Πολιτικής.