Ο Δήμος Τήνου εκσυγχρονίζεται με νέο site και viber

Μετά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις στις ιστοσελίδες της Αντιπάρου και της Φολεγάνδρου, ήρθε η σειρά και του Δήμου Τήνου, προκειμένου να αλλάξει και να εκσυγχρονίσει τη διαδικτυακή του εικόνα, προσφέροντας σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού έναν πιο σύγχρονο ιστότοπο.

Εκεί, κανείς μπορεί να βρει συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά του στο νησί, ενώ παράλληλα ο κάθε δημότης θα μπορεί με ένα απλό μήνυμα σε viber & whatsapp να έρθει σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η νέα σελίδα με μία γρήγορη ματιά

Η πρώτη εικόνα του επισκέπτη της ιστοσελίδας dimostinou.gr είναι το λογότυπο του Δήμου και ένα μενού στο οποίο θα μπορέσει να βρει ότι τον ενδιαφέρει.

Το site χωρίζεται σε 6 κατηγορίες, αρχικά στην κατηγορία με τον τίτλο “Δήμος Τήνου”, ο επισκέπτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις και στις  ψηφιακές υπηρεσίες, όπου μέσω της νέας πλατφόρμας IntelligentCity, ο Δήμος αποκτά για πρώτη φορά τις βάσεις προκειμένου να δημιουργήσει και να διαθέσει νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και την ορθολογικότερη οργάνωση των εσωτερικών υπηρεσιών του. 

Μέσω αυτής της υπηρεσίας κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα να μπει στο σύστημα έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων του δήμου Τήνου, να κάνει αίτηση και στη συνέχεια να παραλάβει ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση που τον ενδιαφέρει, χωρίς να χρειάζεται να έρθει αυτοπροσώπως στο δημαρχείο ή στο ΚΕΠ.

Παράλληλα μπορεί να επισκεφτεί το Κέντρο Κοινότητας, τους μετεωρολογικούς σταθμούς, αλλά και να παρακολουθήσει οποιαδήποτε δράση οργανώνεται από το Δήμο, όπως Εθελοντική αιμοδοσία, κλπ. Στη συνέχεια υπάρχουν 4 κατηγορίες για τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον Δήμο και αυτά είναι ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Νομικά πρόσωπα. 

Τελευταίο τμήμα είναι αυτό της “Επικοινωνίας” όπου εμπεριέχονται όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον δήμο και άντλησης όσων επιπλέον πληροφοριών σχετικά με τις διάφορες υπηρεσίες που βρίσκονται στο νησί της Τήνου.

Στείλε μήνυμα στο Δήμο Τήνου

Ο Δήμος Τήνου έχοντας σαν προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών του, αναπτύσσει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μέσω των εφαρμογών viber & whatsapp οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στον δημότη με ένα απλό, δωρεάν μήνυμα, να ενημερώσει της υπηρεσίες του Δήμου, για προβλήματα που έχουν να κάνουν με καμένους λαμπτήρες, διαρροές νερού κλπ.

Τα μηνύματα μπορεί ο καθένας, να τα στείλει μέσα από τη ιστοσελίδα του Δήμου Τήνου www.dimostinou.gr και θα προωθούνται στην αρμόδια υπηρεσία. Επίσης θα μπορεί να κάνει εγγραφή στο κανάλι του Δήμου Τήνου στο viber ώστε να ενημερώνεται άμεσα για δράσεις του Δήμου, Έκτακτα Δελτία Καιρικών Φαινομένων, διακοπές υδροδότησης, Αιμοδοσία κλπ.