Μ. Καζαντζάκη: "Οι πολιτικές διαφωνίες μου με τον Γ. Πάπιτση γνωστές"

“Παιχνίδια εντυπώσεων”

- Απάντηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου σε όσους “ποιούν την νήσσαν”- “Να δώσουν στη δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά μηνύματα για την ανυπαρξία οργάνωσης της παράταξης”

Χείμαρρος δηλώσεων έρχεται στο προσκήνιο από την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Μαρία Καζαντζάκη, η οποία διευκρινίζει τους λόγους της αποχώρησής της από την παράταξη “Σύρος Δύναμη Ανάπτυξης”, ορμώμενη από απαντήσεις συναδέλφων της, που υποστηρίζουν ότι αποχώρησε για προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους.

Η ίδια στην αναλυτική απάντηση που παραχώρησε στην “Κοινή Γνώμη”, τονίζει πρωτίστως ότι, η εκ διαμέτρου αντίθετη θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων ανάμεσα σε εκείνη και τον επικεφαλής, Γιώργο Πάπιτση ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν μπόρεσε να παραμείνει στη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Μάλιστα, υποστηρίζοντας πως η εν λόγω παράταξη οφείλει να κάνει αυτοκριτική και να εξετάσει τί έχει προσφέρει στον τόπο και στους δημότες μέχρι στιγμής, δηλώνει πως, υπεύθυνη πολιτική στάση έχει έμπρακτα ένας αιρετός όταν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του.

Η κ. Καζαντάκη για όσα ισχυρίζεται και “χρεώνει” στα μέλη της “Σύρου – Δύναμη Ανάπτυξης”, επικαλείται ως τεκμήρια αλήθειας ηλεκτρονικά μηνύματα που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά της και διαψεύδουν τις δηλώσεις συνοχής “προσχηματικού χαρακτήρα” από συναδέλφους της.

“Πολιτικοί οι λόγοι αποχώρησης”

Αναλυτικά η Μαρία Καζαντζάκη υπογραμμίζει πως, “Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου στην πολιτική ζωή του τόπου, έχω διαπιστώσει ότι τα χτυπήματα στους πολιτικούς αντιπάλους είναι δύο ειδών, είτε με σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα, είτε με χτυπήματα κάτω από τη μέση”, εξηγώντας πως, “Σπεύδουν επιχειρώντας παιχνίδια εντυπώσεων μέλη της παράταξης “Σύρος - Δύναμη Ανάπτυξης” να δηλώσουν ότι η αποχώρηση μου από την παράταξη οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, όταν σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ίδιας παράταξης, το πρόβλημα ήταν η φημολογία για συνεργασία μου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστή η έντονη διαφωνία μου με τον επικεφαλής της παράταξης της οποίας τότε ήμουν μέλος, για πολιτικούς λόγους, οι οποίοι είχαν εκφραστεί πολλές φορές μπροστά σε πολλά μέλη της παράταξης που και αυτά συμφωνούσαν μαζί μου και τώρα “ποιούν την νήσσαν”. Προκαλώ όλους αυτούς που στο όνομα της υποτιθέμενης συνοχής της παράταξης κρύβονται πίσω από προσχηματικούς λόγους , να δώσουν στη δημοσιότητα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλασσαν σχετικά με την ανυπαρξία οργάνωσης του συνδυασμού και την παλαιολιθικού τύπου λογική του επικεφαλής”, υπογραμμίζει η ίδια.

Πρόβλημα... όσοι είναι “ερωτευμένοι με το είδωλό τους”

Εν συνεχεία, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, στηλιτεύει την “υποκριτική στάση των μελών” της μείζονος μειοψηφίας, για τους οποίους υποστηρίζει πως: “Αν νομίζουν κάποιοι ότι με τέτοιες μικροπολιτικές θα επιβιώσουν καλύπτοντας τα τραγικά τους λάθη και την υποκριτική τους στάση, θα πρέπει να ξέρουν ότι δυστυχώς η αλήθεια δεν θα κρύβεται επ’ άπειρον. Το πρόβλημα της πολιτικής ζωής της Σύρου δεν είναι η Μαρία Καζαντζάκη αλλά αυτοί που ερωτευμένοι με το είδωλό τους επιθυμούν να παραμένουν σε αυτή χωρίς να καταλαβαίνουν ότι οι χρόνοι άλλαξαν και ο κόσμος είναι πια υποψιασμένος”.

“Ασκεί εποικοδομητικά το ρόλο της η αντιπολίτευση;”

Με ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια, η κ. Καζαντάκη, καλεί τους συναδέλφους της να αναρωτηθούν ποιος είναι ο ρόλος τους ενώ ταυτόχρονα, καλεί τους δημότες να μη δείξουν “ανοχή” σε πρόσωπα με “παλαιοκομματικές τακτικές”.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Το ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί την εν λόγω δημοτική παράταξη και τους συμβούλους της είναι το έργο που έχει συνεισφέρει στο Δήμο και αν όντως ασκεί ορθά και εποικοδομητικά το ρόλο της ως μείζονα αντιπολίτευση. Και το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η Συριανή Κοινωνία (οι εκλογές είναι κοντά) είναι ως πότε θα ανέχεται τους Βροντόσαυρους της μεταπολιτευτικής περιόδου στην τοπική αυτοδιοίκηση να ελέγχουν ασφυκτικά τη ζωή της και να συνεχίζουν να επιβιώνουν πολιτικά χάρις στις παλαιοκομματικές τακτικές τους”.

“Δεν απαλλάσσονται από τις δεσμεύσεις τους”

Ολοκληρώνοντας την απάντησή της, η ίδια επισημαίνει ότι η άσκηση πολιτικής έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και “περιορισμούς”. Μία εξ αυτών είναι η ευθύτητα προς τους δημότες που αποφάσισαν με την ψήφο τους τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν. “Και επειδή η πολιτική προϋποθέτει προσωπική ευθύνη καθενός που ασχολείται με αυτήν, πρέπει κάποια στιγμή όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να αναρωτηθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους και τη μέχρι τώρα συνεισφορά τους ή όχι στο νησί. Η θεωρία του ανήκω σε μια παράταξη και υπακούω στα κελεύσματα του αρχηγού δεν τους απαλλάσσει από τις δεσμεύσεις τους στους δημότες και την ευθύνη τους όσο αφορά τις πολιτικές τους επιλογές. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουν. Η ευθύνη αυτού που ασχολείται με τα κοινά είναι προεχόντος προσωπική και η ανάληψή της αποτελεί προϋπόθεση της επιβαλλόμενης ευθύτητας προς αυτούς που τον εξέλεξαν και του σεβασμού του προς τους θεσμούς. Σε κάθε δε περίπτωση η ευθύνη αυτή είναι ατομική και όχι συλλογική” τονίζει καταλήγοντας.


Σχόλια

Niaou Πέμ, 25 Απρ. 2013 - 9:28

Καταρχήν, ποψή μου είναι ότι αποχώρησε για προσωπικούς και οχι πολιτικούς λόγους. Και κατά δευτερον, καλύτερα να μην ανοίξουν τα email...