Ετοιμότητα για τη λειτουργία των ποδηλάτων στην Ερμούπολη

  • Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2016 - 06:10

Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας του συστήματος των ποδηλάτων εξυπηρέτησης της Ερμούπολης, ο Δήμος προχωρά σε απευθείας ανάθεση του έργου συντήρησης και παρακολούθησης.

Παρά την από τριμήνου τοποθέτηση των βάσεων υποδοχής των ποδηλάτων που θα εξυπηρετούν τους πολίτες της Ερμούπολης, η εγκατάσταση ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, με τον Δήμο να βρίσκεται σε διαδικασία σύναψης σύμβασης με εταιρεία που θα αναλάβει την παρακολούθηση και τη συντήρηση τους.

Με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνιστική διαδικασία σκοπεύει ο Δήμος να κινηθεί ως προς τη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ερώτημα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης των ποδηλάτων, ετέθη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Παύλο Χρυσαφίδη.

Στο ερώτημα που έθεσε προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι «Εδώ και 3 μήνες βλέπουμε την εγκατάσταση για τα ποδήλατα. Ποιό είναι το μέλλον της; Πότε θα εγκατασταθούν τα ποδήλατα ώστε να ξεκινήσει η χρήση τους;».

Την ετοιμότητα του Δήμου για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος ενοικίασης των ποδηλάτων, δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Γουσγουνέλης, χωρίς όμως να υπάρξει εκ μέρους του σαφής δέσμευση για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του.

Όπως είπε «Για τα ποδήλατα είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να ξεκινήσει η λειτουργία τους, απλά επειδή πρέπει να υπάρξει μία σύμβαση συντήρησης και παρακολούθηση της λειτουργίας τους με κάποια εταιρεία, ειδικά το πρώτο έτος που θα είναι πιο πολύπλοκο και θα χρειάζεται να έχει μεγαλύτερη προσοχή, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η λειτουργία τους».

Ο κ. Γουσγουνέλης, αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της σύμβασης, η οποία προκατάβαλε ότι θα γίνει με ανάθεση και όχι με διαγωνισμό, λέγοντας ότι «Με αυτή την ανάθεση η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει όλο το ηλεκτρονικό σύστημα για τις πληρωμές και για την καταχώρηση των καρτών των χρηστών των ποδηλάτων, καθώς επίσης και τη μεταφορά των ποδηλάτων από σταθμό σε σταθμό, την συντήρηση τους και ότι άλλο απαιτείται για δουλέψει το σύστημα ενοικίασης».

Ετικέτες: