Σταθμοί δημοτικών ποδηλάτων στην Ερμούπολη, στη θέση “Πλακούρα” και πλησίον του σούπερ μάρκετ “Μαρινόπουλος”

Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία

Διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους πολίτες είναι τα δημοτικά ποδήλατα των σταθμών της Ερμούπολης και των ειδικών θέσεων ευρύτερα αυτής, στο πλαίσιο της πρώτης περιόδου λειτουργίας που έχει όμως δοκιμαστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαμανώλης σε τηλεφωνική επικοινωνία, το πρώτο διάστημα χρήσης των σταθμών και των ποδηλάτων πρόκειται να αποτελέσει έναν σύντομο χρόνο, ο οποίος θα αναδείξει τυχόν κωλύματα ή δυσλειτουργίες, με στόχο την απαραίτητη βελτίωση των συστημάτων, όπου και αν αυτή απαιτηθεί για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ήδη, εδώ και δέκα ημέρες τα δημοτικά ποδήλατα μπορούν να τύχουν χρήσης από τους ποδηλάτες του νησιού, με τους ίδιους να μπορούν να προχωρούν στην εγγραφή τους από τον σταθμό της Ερμούπολης, βάσει των διαθέσιμων οδηγιών.

Παράλληλα, εγγραφή υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και μέσα από την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει η αρμόδια εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους, η οποία ωστόσο δεν έχει συνδεθεί με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, μέσω της οποίας ζητούν πληροφορίες αρκετοί πολίτες. Πρόκειται για μία εκκρεμότητα που αναμένεται να ρυθμιστεί όταν επιτευχθεί η πλήρης λειτουργία της, προκειμένου οι ποδηλάτες και κυρίως οι νέοι χρήστες να τυγχάνουν αναλυτικής ενημέρωσης.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαμανώλης τέλος, τη σχετική σελίδα προς το παρόν μπορεί να αναζητήσει κάποιος πολίτης στη διεύθυνση cyclopolis.gr επιλέγοντας την ένδειξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ενώ το προσεχές διάστημα, όταν το σύνολο του εξοπλισμού θα βρίσκεται σε απόλυτη λειτουργία, θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη Δημοτική Αρχή.