Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

  • Τρίτη, 5 Μαΐου, 2020 - 18:11

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε σχετικά με περιστατικό προτροπής/υποκίνησης σε βία προς υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης από πολίτη/συνεργάτη τοπικής εφημερίδας, μέσω της δημόσιας ομάδας “Τα παράπονά σου στον Δήμαρχο” γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι απαράδεκτο να δίδονται βαρείς χαρακτηρισμοί του τύπου “..θέλει κρέμασμα..”   ή “…θέλει ένα καλό χέρι ξύλο…” προς υπαλλήλους του Δήμου που προσπαθούν σε εποχές με πενιχρά μέσα να κάνουν με συνείδηση το καθήκον τους και είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση έχουν με την κακοποίηση των φοινικοειδών που αφορούσε η συγκεκριμένη δημοσίευση.  

Οι  πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες ως αναφαίρετο δικαίωμά τους και όπως αρμόζει σε συντεταγμένες και πολιτισμένες κοινωνίες. Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες αρωγούς στο έργο μας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και των Δημοτών και όχι ‘αδέκαστους’ δικαστές και μάλιστα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ‘σπιλώνουν’ ονόματα και μας γυρίζουν στο μεσαίωνα. Η “βαρβαρότητα” απέναντι σε κάθε εργαζόμενο πιστεύουμε ότι έχει παρέλθει προ πολλού και καλό θα είναι να παρέλθει και από την δική μας τοπική κοινωνία.  

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, ενημερώνει άπαντες ότι δεν θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση και την έκθεση των μελών του και επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός του για την προστασία των εργαζομένων.